Ελλάδα|16.11.2021 09:11

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση 4 μηνών βρέφος με κορονοϊό

Newsroom

Το 4 μηνών βρέφος, που κόλλησε κορονοϊό και μεταφέρθηκε από την Κομοτηνή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση. 

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στο Mega, είναι σημαντικό «να κάνουν όλες οι έγκυες το εμβόλιο. Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει. Πρέπει όλες οι έγκυες γυναίκες, και οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί να εμβολιάζονται κανονικά. Ο εμβολιασμός προστατεύει και τη γυναίκα, και το μωρό».

Καλά τα νέα για την 26χρονη και το μωρό της

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται, από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, με κορονοϊό και 26χρονη έγκυος. Οι γιατροί προέβησαν σε καισαρική επέμβαση, ώστε να πάρουν το μωρό και, τόσο η μητέρα όσο και το νεογέννητό της νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει ανησυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκυμονούσα δεν είχε εμβολιαστεί λόγω φόβου εξαιτίας της κατάστασής της.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκύων ακούει τους γυναικολόγους, οπότε θα πρέπει να το δουν αυτό. Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να συμφωνεί, γιατί υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις», είπε ο πρόεδρος εργαζομένων στο Ιπποκράτειο, Χρήστος Τζελέπης.


Ιπποκράτειο ΝοσοκομείοΘεσσαλονίκηΚορονοϊόςβρέφος