Ελλάδα|17.11.2021 22:44

Πολυτεχνείο: Προπηλάκισαν τον αντιστασιακό Νίκο Μανιό

Newsroom

Προπηλακισμό και χτυπήματα δέχτηκε, το πρωί της Τετάρτης, 17 Νοεμβρίου, έξω από το Πολυτεχνείο, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός.

Ο Νίκος Μανιός τραυματίστηκε ελαφρά από την επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια έντασης στην πύλη του κτιρίου αλλά, παρά τον τραυματισμό του, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών) στο μνημείο των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Ο ίδιος υπήρξε αγωνιστής της ΕΔΑ που φυλακίστηκε το 1971, όσο ήταν φοιτητής της Ιατρικής ενώ, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκτοπίστηκε στη Γυάρο ως τη Μεταπολίτευση. Ο ελαφρύς τραυματισμός του δεν τον εμπόδισε από το να δώσει το «παρόν» και στην πορεία για την 48η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών.

Οι αντιδράσεις στα social media

Στα social media βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν για την επίθεση που δέχτηκε ο Νίκος Μανιός έξω από το Πολυτεχνείο.

«Ο "μάγκας" & επίδοξος πορτιέρης του Πολυτεχνείου να ντρέπεται για αυτή την εικόνα.Ο αγωνιστής Νίκος Μανιός, χτυπημένος από όσους νομίζουν ότι αυτοδίκαια αποφασίζουν ποιος δικαιούται να τιμά το Πολυτεχνείο. Ντροπή. Να πάρουν θέση όλες οι οργανώσεις.Να απομονωθεί πολιτικά η αλητεία», έγραψε ο Νίκος Παππάς

«Αυτή η άθλια ανθυποομάδα της δήθεν επαναστατικής αριστεράς που τόλμησε να σηκώσει χέρι στο Νίκο Μανιό είναι ακριβώς η εξήγηση για το περιθώριο στο οποίο βρίσκεται ο «πόλος». Ντροπή και όνειδος για τους παλαιότερους που θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι τόσο ανιστόρητοι όσο τα φυντάνια τους.

Υ.Γ. Για όσους δεν παρακολούθησαν πρόκειται για την νεολαία του ΝΑΡ. Πάντα για την «κομμουνιστική απελευθέρωση». Να τους χαίρονται», έγραψε στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 
 
«Αγάπη, σεβασμός κι ευγνωμοσύνη στον σύντροφο Νίκο Μανιό. Για την αντιδικτατορική δράση του, την επιστημονική προσφορά του στον πάσχοντα άνθρωπο, την κοινωνική και δημοκρατική πολιτεία του. Ντροπή σε όσους τον πλήγωσαν, πληγώνοντας έτσι μια καθάρια μέρα και το ιδανικό της ήθος», ανέφερε η Νίνα Κασιμάτη. 
 
«Δυστυχώς πολλοί σήμερα που νομίζουν ότι η αριστερά άρχισε με αυτούς, είναι ανιστόριτοι και αμόρφωτοι. Δεν σέβονται καθόλου την ιστορία και τα πρόσωπα σε αυτήν», υπογράμμισε ο Νίκος Κοτζιάς
προπηλακισμόςΣΥΡΙΖΑΠολυτεχνείοτραυματισμόςΝίκος Μανιός