Ελλάδα|18.11.2021 09:03

Αυτοψία του ethnos.gr στο ΑΠΘ μετά τα επεισόδια – Ζημιές στο χώρο της Πολυτεχνικής σχολής

Τίμος Φακαλής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ethnos.gr/Τίμος Φακαλής
ethnos.gr/Τίμος Φακαλής
ethnos.gr/Τίμος Φακαλής
ethnos.gr/Τίμος Φακαλής
ethnos.gr/Τίμος Φακαλής
ethnos.gr/Τίμος Φακαλής

Σπασμένες πόρτες και τζάμια στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, συνθήματα στους τοίχους, διάσπαρτα μάρμαρα στον περιβάλλοντα χώρο και μικρές καταστροφές από εστίες φωτιάς σε κάδους σκουπιδιών είναι ο απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων στο ΑΠΘ , μετά το τέλος της πορείας στη Θεσσαλονίκη.

Φθορές έχει υποστεί η είσοδος του Πολυτεχνείου, ενώ ξηλώθηκαν κάποιες επενδύσεις τοίχων με μάρμαρα στον προθάλαμο του κτιρίου. Από το πρωί της Πέμπτης συνεργεία καθαρισμού απομακρύνουν διάσπραρτα μάρμαρα από το περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημίου και καθαρίζουν το  χώρο. Η Σχολή έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά το τέλος της πορείας για τον εορτασμό της 48ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Εγνατία οδό στο ύψος της Πύλης Εμπορίου. Για περίπου δύο ώρες εκτυλίχθηκε ένας πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και Αστυνομίας και χρειάστηκε η επέμβαση και της Αύρας για να σβηστούν οι μικρές εστίας φωτιάς εντός του ΑΠΘ.

Ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν χθες έξι συνολικά άτομα. Αρχικά συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ σε έναν εκ των προσαχθέντων βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικής ουσίας και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.  Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρεις ανήλικες 16 ετών, οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Οι τρεις ενήλικοι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι 20 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρύτανης ΑΠΘ: Τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές

Μιλώντας στο OPEN ο πρύτανης του ΑΠΘ Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου τόνισε: «Οι γνωστοί 20-30 μπαχαλάκηδες που δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές μετά την πορεία έξω από την Πολυτεχνική Σχολή στην Εγνατία έκαψαν σκουπίδια, και αφίσες. Το ΑΠΘ λειτουργεί κανονικά σήμερα. Στην είσοδο του Πολυτεχνείου έσπασαν τζάμια και 2-3 πόρτες».

επεισόδιαΠολυτεχνείοσυλλήψειςκαταστροφέςΑΠΘαστυνομίαΝίκος Παπαϊωάννουπρύτανης