Ελλάδα|18.11.2021 12:35

Φωτιά στο Σύνταγμα: Ο διοικητής της Πυροσβεστικής στο ethnos.gr - Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά στο εστιατόριο

Κώστας Ασημακόπουλος
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου λίγο μετά τις 11:00 σε κτίριο στην οδό Μητροπόλεως και συγκεκριμένα στον αριθμό 5, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πλατεία Συντάγματος. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκεται κατάστημα - εστιατόριο.

Άμεσα  κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έφτασαν 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα για να περιορίσουν την πυρκαγιά. Τελικά, η πυρκαγιά περιορίστηκε περίπου 40 λεπτά αργότερα. Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως.

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθήνας, Θεόδωρος Βάγιας δήλωσε στο ethnos.gr για τη φωτιά: «Πρόκειται για πυρκαγιά σε χώρο συνάθροισης κοινού, συγκεκριμένα στο χώρο της κουζίνας στην απαγωγή του καπνού, επεκτάθηκε στον ημιώροφο σε χώρο ψευδοροφής. Για την επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα, τέθηκε σύντομα σε έλεγχο η φωτιά και όσο αφορά στα αίτια, ήδη έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας το οποίο ήδη έχει επιληφθεί στο χώρο. Αποτρέψαμε τη φωτιά και σε παρακείμενες ιδιοκτησίες. Για την κατάσβεση έπαιξε ρόλο η άμεση επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από την καπνοδόχο του εστιατορίου και άμεσα επεκτάθηκε, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά έφτασε και στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Οι καπνοί από τη φωτιά ήταν ορατοί από πολλά σημεία του κέντρου της Αθήνας και προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους.

ΜητροπόλεωςφωτιάπυρκαγιάΣύνταγμα