Ελλάδα|20.11.2021 22:05

Φωτιά στην Tήνο: Σε ολονύχτια επιφυλακή η Πυροσβεστική - Φόβοι για τους ισχυρούς ανέμους

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Τήνο το απόγευμα του Σαββάτου όταν φωτιά εκδηλώθηκε στον παραλιακό οικισμό Αγ. Γιάννη Πόρτο. Το μέτωπο γρήγορα επεκτάθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων καίγοντας δασικές και χορτοβολικές εκτάσεις. Κατοικίες και περιουσίες επίσης απειλήθηκαν.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή αποτέλεσαν το βασικό εμπόδιο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, η οποία με όλη της τη δύναμη έδωσε μάχη για να αντιμετωπίσει τις φλόγες.

Πέντε οχήματα με 10 άνδρες της Πυροσβεστικής ρίχθηκαν στο έργο της κατάσβεσης, με την πολύτιμη συμβολή υδροφόρων του Δήμου Τήνου, ιδιωτικών μηχανημάτων έργου και αρκετών εθελοντών. Στη μάχη για τη φωτιά επιστρατεύτηκαν και δυνάμεις από το νησί της Άνδρου, όπως και από την Σύρο.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Όπως ανέφερε το tinostoday, η πυρκαγιά ξέσπασε στο Όρος Παράχραντος και οικισμοί εκκενώθηκαν με εντολή Πυροσβεστικής προκειμένου να μην κινδυνέψουν κάτοικοι.

 

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά, ωστόσο, λόγω των θυελλωδών ανέμων ακόμη και μετά την κατάσβεσή της θα υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι αναζωπύρωσης και οι δυνάμεις θα παραμένουν επί ποδός όλη τη νύχτα.

 

φωτιάπυρκαγιάΤήνοςάνεμοιπυροσβεστική