Ελλάδα|03.12.2021 12:32

Παρθένα Κουτμερίδου: Έκκληση από τον γυναικολόγο της για εμβολιασμό εγκύων: «Είχε τις επιρροές της»

Newsroom

Φανατικός υπέρμαχος του εμβολιασμού των εγκύων είναι ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου, ο οποίος μάλιστα είχε συστήσει επανειλημμένα στην άτυχη γυναίκα να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Τελικά, η 38χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, ούσα στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της με τους γιατρούς να καταφέρνουν να σώσουν το παιδί

Ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου, Χρήστος Καρύδας μίλησε στον Ant1 και υπογράμμισε ότι η γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί διότι είχε τις επιρροές της: «Εκ των υστέρων δεν ωφελεί, ενώ επανειλημμένα, για τους δικούς τους λίγους δεν εμβολιάστηκε και φτάσαμε σε αυτό το συμβάν», είπε ερωτηθείς για το αν επηρεάστηκε από τον πνευματικό της. «Και οι δύο σύντροφοι ενημερώθηκαν επανειλημμένα, είναι μεγάλοι άνθρωποι με τις δικές τους επιρροές», συμπλήρωσε.

Εν συνεχεία ο γυναικολόγος απηύθυνε έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν: «Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού σε γυναίκες που είναι ή θέλουν να μείνουν έγκυες αλλά και σε όλες τις γυναίκες. Πρέπει όλος ο κόσμος να εμβολιαστεί να κάνει το εμβόλιο». Έδωσε μάλιστα παράδειγμα γυναίκας την που έπεισε να κάνει 1η δόση στις 32 εβδομάδες και αρρώστησε λίγο πριν κάνει τη 2η.

Όπως τόνισε, από τις έγκυες ασθενείς τους έχουν εμβολιαστεί μόλις δύο στις δέκα, ενώ οι περισσότερες φοβούνται. Παράλληλα, σημείωσε ότι στον νομό Σερρών όπου και βρίσκεται το ιατρείο του «ούτε οι μισοί δεν είναι εμβολιασμένοι».

θάνατοςγυναικολόγοςέγκυεςΚορονοϊός