Ελλάδα|06.12.2021 12:49

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Τα μέτρα της ΕΛΑΣ - Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Newsroom

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και ένεκα της επετείου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά της μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Για τον λόγο αυτό έχουν ανακοινωθεί έκτακτα μέτρα από την ΕΛΑΣ καθώς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς θα κλείσουν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σταθμοί του μετρό.

Επί ποδός θα είναι περίπου 5.000 αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, καθώς με την εντολή όμως η παρουσία τους να είναι διακριτική και να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν έκτροπα. Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους.

Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο ίδιο σημείο.

Οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Στις 10:30 θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο». Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Γύρω στις 14:30 ανακοινώθηκε ότι προσωρινός τερματικός σταθμός του τραμ ορίζεται η στάση Λ. Βουλιαγμένης εξαιτίας της πορείας.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων. Οι δρόμοι που θα κλείσουν μένει να διευκρινιστούν.

ΕΛΑΣμέτραΑλέξανδρος Γρηγορόπουλοςδολοφονία Γρηγορόπουλουδρόμοι