Ελλάδα|06.12.2021 19:46

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και ένεκα της επετείου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 18:30 συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος κόσμου στα Προπύλαια, 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την 6η Δεκεμβρίου, μετά τις εκδηλώσεις των μαθητών στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, ακολουθουν το απόγευμα εκείνες διαφόρων συλλογικοτήτων, ενώ θα ακολουθήσουν και πορείες στη Βουλή.

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας, με ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να έχουν τεθεί σε ισχύ. Κλειστές είναι η Σταδίου, Πανεπιστημίου και όλοι οι κάθετοι δρόμοι γύρω από αυτές. 

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, μετά την πορεία στο Σύνταγμα, οι διαδηλωτές χωρίστηκαν σε αυτούς που κατέβηκαν την Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια και σε όσους πήγαν στην Ομόνοια, όπου και διαλύθηκαν.

Τα μέτρα κινούνται στο ίδιο πνεύμα με εκείνα για το Πολυτεχνείο

Τα μέτρα κινούνται στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα. Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνονται 13 χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα Εξάρχεια και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με διάθεση διμοιριών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ σε σταθερά σημεία, τους δικυκλιστές της Ομάδας ΔΡΑΣΗ να περιπολούν συνεχώς και δεκάδες αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά να βρίσκονται στους δρόμους. Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο «Αίαντας» καθώς και οι δύο μικρότερες «Αύρες» της ΕΛΑΣ.

Από αέρος, όπως κάθε φορά, θα επιχειρούν το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. όπου θα μεταδίδουν «live» εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.Η εντολή που έχει δοθεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι η παρουσία των αστυνομικών να είναι διακριτική, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

δολοφονία ΓρηγορόπουλουΑλέξανδρος ΓρηγορόπουλοςπορείααστυνομίαΕΛΑΣ