Ελλάδα|10.12.2021 11:10

Κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Newsroom

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα την Παρασκευή, καθώς βροχές και ισχυρές καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Πάτρα (Ρωμανός) και στον Κονιάκο Φωκίδας και ήταν ίσο με 47 χιλιοστά. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί της Παρασκευής 10/12.

Παράλληλα θυελλώδεις νοτιάδες με ισχυρότατες ριπές επικρατούν στα πελάγη αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές. Όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα, η ισχυρότερη ριπή έως το πρωί της Παρασκευής 10/12 καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 130 χλμ/ώρα.

Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 10/12 καθώς και ο μέσος άνεμος.

Σημειώνεται πως χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 9 μποφόρ.

Θυελλώδεις άνεμοικακοκαιρίακαταιγίδεςβροχές