Ελλάδα|14.12.2021 16:46

Μετρό: Κλειστοί όλοι οι σταθμοί λόγω απειλής βόμβας

Μαρία Λιλιοπούλου

Έκλεισε με εντολή της Αστυνομίας όλο το δίκτυο του Μετρό ύστερα από τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας σε ενημερωτική ιστοσελίδα που ανέφερε την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στους σταθμούς Μοναστηράκι και Συνταγμα όπου και στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του μετρό.

Αρχικά η ΣΤΑΣΥ εκκένωσε μόνο τους δύο συγκεκριμένους σταθμούς, αλλά λίγα λεπτά πριν ανακοίνωσε ότι κλείνουν εντελώς οι γραμμές 2 και 3 του μετρό και δε θα εκτελούνται καθόλου δρομολόγια, καθώς απαιτείται να εκκενωθεί και το Κέντρο Ελέγχου, το οποίο βρίσκεται στο Σύνταγμα.

Κατά συνέπεια έκλεισαν εντελώς οι γραμμές 2 και 3 καθώς δεν μπορούν να εκτελεστούν δρομολόγια με το Κέντρο Ελέγχου εκτός λειτουργίας. Στη Γραμμή 1, δηλαδή τον πρώην ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δρομολόγια εκτελούνταν αρχικά στα τμήματα Πειραιάς - Θησείο και Ομόνοια - Κηφισιά, ενώ λίγο πριν τις 17.30 η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και εκτελούνταν κανονικά τα δρομολόγια Πειραιάς - Κηφισιά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρίας, έχουν εκκενωθεί όλοι οι σταθμοί των γραμμών 2 και 3 και οι συρμοί παραμένουν στις αποβάθρες χωρίς επιβάτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, η οποία εκδόθηκε τώρα:

«Σας ενημερώνουμε, ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ εκκενώθηκαν και έκλεισαν όλοι οι σταθμοί των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στους σταθμούς «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» & «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», όπου και στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Οι συρμοί παραμένουν στις αποβάθρες δίχως επιβάτες. 

Στη Γραμμή 1 του Μετρό, η κυκλοφορία διεξάγεται στα τμήματα Πειραιάς – Θησείο & Ομόνοια – Κηφισιά. 

Αναμένεται εντός ολίγου η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση». 

απειλή για βόμβασταθμοίβόμβαμετρό