Ελλάδα|15.12.2021 12:10

Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο έξω από το δικαστικό μέγαρο

Newsroom

Άγριο ξύλο, με ρόπαλα, πασσάλους από δέντρα και καρέκλες από γειτονικές καφετέριες να εκσφενδονίζονται στον αέρα, μεταξύ δύο ομάδων ρομά, σημειώθηκε γύρω στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.
Μία ομάδα ρομά βρισκόταν απέναντι από το δικαστικό μέγαρο, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, όταν ξαφνικά και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο της επιτέθηκε μία άλλη ομάδα επίσης ρομά. Για κάποια λεπτά στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο, ενώ από τη συμπλοκή σημειώθηκαν τραυματισμοί και ζημιές σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων οι δύο ομάδες ρομά έτρεξαν προς αντίθετες κατευθύνσεις, η μία προς την οδό Εγνατία και η δεύτερη προς την οδό Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές.

Να σημειωθεί ότι στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο 56χρονος ρομά που ομολόγησε ότι σκότωσε την 55χρονη πρώην σύζυγό του στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας 13 Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η συμπλοκή έγινε με αφορμή αυτό το γεγονός, ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

ξύλοΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟΘεσσαλονίκηπροσαγωγές