Ελλάδα|15.12.2021 21:03

Θεσσαλονίκη: Στο ethnos.gr ο καθηγητής που κατηγορείται ότι έκανε κήρυγμα κατά του εμβολίου

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Απορρίπτει κατηγορηματικά τις σε βάρος του κατηγορίες ότι εν ώρα μαθήματος μίλησε εναντίον των εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ο καθηγητής Πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, του οποίου η διευθύντρια του σχολείου αρνείται την είσοδο στην τάξη τις τελευταίες περίπου είκοσι μέρες, επειδή αρχικά δεν είχε προσκομίσει το πιστοποιητικό νόσησης αλλά και διότι εξακολουθεί σήμερα να μη δηλώνει στο edupass.gov.gr ότι ήταν ασθενής.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο δικηγόρος του, Απόστολος Τζαρός, υποστηρίζει ότι ο εντολέας του δεν είναι αρνητής του κορονοϊού και ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, φορώντας τις μάσκες και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα, αναφορικά με το γεγονός ότι ο καθηγητής αρνούταν να προσκομίσει τα πιστοποιητικά νόσησης, ο κ. Τζαρός κάνει λόγο για κενό νόμου, σημειώνοντας ότι ο πελάτης του επέστρεψε μετά τη νόσησή του στο σχολείο, έχοντας κάνει όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες με την Πολιτική Προστασία και δηλώνοντας σε αυτήν την ασθένειά του.

«Πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση κενού νόμου. Ο εντολέας μου νόσησε από κορονοϊό την 1η Νοεμβρίου και ενημέρωσε ως όφειλε την Πολιτική Προστασία. Όταν έγινε καλά, ενημέρωσε πάλι την Πολιτική Προστασία, η οποία του είπε ότι δεν είναι δυνατό να βγει άμεσα το πιστοποιητικό νόσησης και του έδωσε προφορική εντολή να επιστρέψει στα καθήκοντά του, στο σχολείο. Του είπε ακόμα ότι η διευθύντριά του σχολείου, μπορεί να μιλήσει με την Πολιτική Προστασία, ώστε να λάβει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ο πελάτης μου δεν είναι αρνητής του κορονοϊού και των εμβολίων, τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πηγαίνουν με μάσκα ο ίδιος και τα παιδιά του στο σχολείο και δεν είναι οργανωμένος σε κανένα αντιεμβολιαστικό κίνημα. Εξάλλου, μέσα στην τάξη δε στράφηκε ποτέ εναντίον των εμβολίων. Απλώς αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα της πανδημίας και είπε στα παιδιά ότι είναι θέμα των γονιών τους και των γιατρών τους, το αν θα κάνουν το εμβόλιο ή όχι», λέει στο ethnos.gr ο κ. Τζαρός.

Άρνηση δήλωσης στο edupass.gov.gr

Σε ό,τι αφορά τη άρνησή του να περάσει στο edupass το γεγονός ότι νόσησε από κορονοϊό, ο καθηγητής υποστηρίζει ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια, επειδή δε συναινεί να καταθέσει τα προσωπικά του δεδομένα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Όπως λέει, η φυσική παρουσία του στο σχολείο προϋποθέτει πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο κατέχει και όχι τη δήλωσή του στο edupass.

«Ουσιαστικά δημιουργείται ένταση άνευ λόγου, μια και ο εντολέας μου είναι απολύτως σύννομος αναφορικά με τα υγειονομικά θέματα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας του κενού νόμου, σε ό,τι αφορά την καθυστερημένη έκδοση του πιστοποιητικού, αλλά και επειδή δεν υπήρχε διάθεση από τη διευθύντρια του σχολείου να επικοινωνήσει με την Πολιτική Προστασία και να μπει ένα τέλος στο θέμα. Η διευθύντρια θέλει να βγει από τη αδιέξοδη θέση κι έβαλε μπροστά το σύλλογο γονέων», αναφέρει στο ethnos.gr κ. Τζαρός.      

πιστοποιητικό εμβολιασμούedupass.gov.grσχολείοΚορονοϊός