Ελλάδα|15.12.2021 17:19

Κορονοϊός: Με αρνητικό μοριακό τεστ οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες - Τι θα ισχύει

Newsroom

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας κορονοϊού, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης από το Υπουργείο Υγείας υπήρξε ενημέρωση πως αρνητικό μοριακό τεστ θα έπρεπε να επιδεικνύουν οι ταξιδιώτες από Βρετανία και Δανία. Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας του κορονοϊού, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις δύο αυτές χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών».

Με νεότερη ανακοίνωση ωστόσο διευκρινίζεται πως την υποχρέωση για αρνητικό μοριακό τεστ έχουν όλοι οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του εξωτερικού. Το τεστ θα πρέπει να είναι αρνητικό και να έχει διενεργηθεί μέχρι και 48 ώρες πριν την είσοδο στη χώρα. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Κορονοϊόςπανδημίαταξιδιώτεςκρούσματαμοριακό τεστ