Ελλάδα|18.12.2021 07:27

Σεισμός τώρα στα Αντικύθηρα

Newsroom

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα Αντικύθηρα, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Αντικυθήρων. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 57,6 χιλιόμετρα. Η δόνηση, η οποία σημειώθηκε στις 7:16 π.μ., έγινε αισθητή και στην Αττική.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικός εμφανίζεται, πάντως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Όπως είπε, μιλώντας στο MEGA, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε ένα χώρο που δίνει σεισμούς σε μεγάλο βάθος. Σε αυτό, μάλιστα, απέδωσε το γεγονός πως έγινε αισθητός και στην Αττική.

«Κουνήθηκε η Αττική γιατί έχουμε να κάνουμε με μεγάλο εστιακό βάθος» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δόνηση δεν εμπνέει καμιά ανησυχία «γιατί αυτοί οι σεισμοί σε τέτοιο βάθος δεν έχουν μετασεισμική ακολουθία. Είναι σεισμοί που εκδηλώνονται εφάπαξ χωρίς να έχουμε ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει».

Σεισμός και στη Ζάκυνθο

Νωρίτερα σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 01:28 στο θαλασσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτουτο Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 26 χιλιομέτρων ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 9 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη.

σεισμός τώρασεισμόςΑντικύθηρα