Ελλάδα|20.12.2021 13:57

Folli – Follie: Στο αρχείο η δικογραφία για Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Αραχωβίτη, Μπαλαούρα

Σοφία Φασουλάκη

Στο αρχείο έβαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς τη  δικογραφία που είχε σχηματιστεί για  τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση, Σταύρο Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα μετά από εμπλοκή του ονόματός τους στην  υπόθεση της Folli Follie

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία η Price Water House Coopers. Στην έκθεση 200 σελίδων που συνέταξε, περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον «ισχυρό άνδρα» της Follie Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Στα εν λόγω e—mails εμφανιζόταν υπάλληλος της εταιρείας να αναφέρει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν την διοίκηση της Folli Follie  παρά το γεγονός ότι είχε ξεσπάσει  το σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Δεν προέκυψαν στοιχεία  που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα δωροδοκίας ή δωροληψίας 

Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα της δωροδοκίας ή δωροληψίας σε βάρος των συγκεκριμένων στελεχών. 

Η Οικονομική Εισαγγελία ωστόσο απέστειλε αντίγραφα της δικογραφίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαούρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής μεσάζοντες». Της υπόσχεσης δηλαδή ωφελήματος , ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Αλέξης ΧαρίτσηςδικογραφίαFolli FollieΜάκης ΜπαλαούραςΣταύρος ΑραχωβίτηςΑλέκος Φλαμπουράρης