Ελλάδα|20.12.2021 16:58

Ήπειρος: «Οπλοστάσια» σε συνδέσμους οπαδών Ολυμπιακού και ΠΑΟ

Newsroom

«Πολεμικό» υλικό, με εκρηκτικές ύλες, μαχαίρια, σκεπάρνια, κατσαβίδια και άλλα πολεμοφόδια, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μετά από έρευνες της αστυνομίας, σε δύο λέσχες φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν τέσσερα άτομα, τρία στα Γιάννενα κι ένα στην Ηγουμενίτσα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί, παρουσία και κοινωνικών λειτουργών, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου προχώρησαν σε έρευνα σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Ηγουμενίτσα. Σε αυτόν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εμπρηστική μολότοφ, μπουκάλι με βενζίνη, δύον τελάρα με άδεια μπουκάλια μπύρας και αναψυκτικών, εφτά βαυτικές φωτοβολίδες, βεγγαλικό, δύο σιδερολοστούς, δύο σκεπάρνια, δύο κατσαβίδια, σφυρί και σφυρί θραύσης υαλοπινάκων, αλυσίδα μήκους 8,65 μέτρων και δύο κράνη. Συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος του συνδέσμου.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, αστυνομικοί ερεύνησαν σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού στα Γιάννενα. Σε αυτόν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (μπλοκ) μήκους 52 εκατοστών, μία ξύλινη ράβδος (στειλιάρι) μήκους 72 εκατοστών, δύο πυρσούς χειρός, εφτά πυροσβεστήρες και 14 κράνη.

Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του συνδέσμου και δύο άλλοι παραβρισκόμενοι σ’ αυτόν, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους στιλέτο τύπου «πεταλούδα» μήκους 21 εκατοστών και στιλέτο μήκους δώδεκα εκατοστών.

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςΓιάννεναΗγουμενίτσασύνδεσμοιμολότοφ