Ελλάδα|23.12.2021 20:59

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Γιατί το ethnos.gr επιλέγει να μη δημοσιοποιήσει την «αποκλειστική» πρώτη φωτογραφία του από το κρατητήριο

Newsroom

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του Στάθη Παναγιωτόπουλου από το κρατητήριο από τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ θέλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη εικόνα «λείπει» από το ethnos.gr

Κι αυτό διότι δεν πρόκειται για κάποια παράλειψη αλλά αποτελεί επιλογή που κάνουμε σεβόμενες και σεβόμενοι τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση του πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα ήρθε στη δημοσιότητα, η δημοσιογραφική ομάδα του ethnos.gr καλύπτει καθημερινά και ενδελεχώς όλες τις εξελίξεις, εστιάζοντας στα γεγονότα ως έχουν.

Στο ethnos.gr μπορεί να αναζητήσει κανείς όλες τις εξελίξεις της υπόθεσης. Ωστόσο, ο λόγος που επιλέγουμε να μη δημοσιοποιήσουμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, την οποία άλλωστε λάβαμε ακριβώς την ίδια ώρα όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, έχει να κάνει με το ότι σεβόμαστε τη δεοντολογία του επαγγέλματος και σε καμία περίπτωση δε θεωρούμε ότι μας είναι ταιριαστή η λογική του κανιβαλισμού, βγάζοντας στη «φόρα», στοιχεία κατηγορουμένου επειδή είναι διάσημος.

Για τον συγκεκριμένο κρατούμενο άλλωστε δεν έχει διαταχθεί καμία εντολή για δημοσιοποίηση στοιχείων την ώρα που οι διαρροές με την εικόνα που γίνεται «αποκλειστική», δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους που συμβαίνει.

Το ethnos.gr θα συνεχίσει να μεταδίδει τα γεγονότα με εγκυρότητα και αξιοπιστία και μέσα από την αρθρογραφία, τα αφιερώματα και τα ρεπορτάζ του να αναδεικνύει τις τραγικές συνέπειες της έμφυλης βίας, του σεξισμού και της πατριαρχίας.

Ελπίζουμε αυτό να συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση και να δίνει έστω και λίγη δύναμη σε όσες και όσους προσπαθούν να βρουν το κουράγιο να καταγγείλουν περιστατικά όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Στάθης Παναγιώτοπουλος.

Στην προσπάθειά μας αυτή όμως αρνούμαστε να γίνουμε δήμιοι του Διαδικτύου μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε το «φιλοθεάμον κοινό» που θέλει να δει έναν διάσημο στο κρατητήριο.

Ράδιο ΑρβύλαφωτογραφίαethnosΣτάθης Παναγιωτόπουλος