Ελλάδα|27.12.2021 09:27

Κορονοϊός - Παγώνη: Θα δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων - Το συνάχι μπορεί να σημαίνει Όμικρον

Newsroom

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα προβλέπει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, εξαιτίας της μεταδοτικότερης μετάλλαξης Όμικρον αλλά και της δραστηριότητας των ανθρώπων την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως εξήγησε η κυρία Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα κρούσματα θα αυξηθούν όσο ο κόσμος επιστρέφει από τις διακοπές του. Συγκεκριμένα εκτίμησε ότι οι δύο επόμενοι μήνες θα χαρακτηριστούν από την αύξηση αυτή, τονίζοντας μάλιστα ότι μπορεί να δούμε ακόμα και πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ωστόσο, διευκρίνησε ότι θεωρεί υπερβολική εκτίμηση το να φτάσουμε στα 15.000 κρούσματα.

Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας - Μπορεί να έχουμε μετάλλαξη Όμικρον

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον η κυρία Παγώνη σημείωσε: «Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά.Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας».

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων στην εστίαση και τα σενάρια που εξετάζονται, σχολίασε ότι μπορεί να παραμείνουν οι καθιστοί οι θαμώνες και να λειτουργήσουν έτσι οι επιχειρήσεις, καθώς αυτό είναι προτιμότερο από το να κλείσει ένα μαγαζί.

«Ας ανοίγουν και πιο νωρίς. Στο εξωτερικό τρώνε στις 7 η ώρα και 12 η ώρα είναι μια κανονική ώρα για ύπνο», σχολίασε. Ωστόσο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι το Μάιο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Κορονοϊόςκρούσματαμετάλλαξη ΌμικρονΜατίνα Παγώνη