Ελλάδα|01.01.2022 19:55

Πρωτοχρονιά στο πεδίο της μάχης: Τι λένε γιατροί και νοσηλευτές που άλλαξαν χρόνο στις κλινικές Covid

Newsroom

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού βρέθηκαν για δεύτερη κατά σειρά Πρωτοχρονιά γιατροί και νοσηλευτές των κλινικών covid στα νοσοκομεία.

Οι ίδιοι, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, περιγράφουν το πώς έκαναν αλλαγή του χρόνου, μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους, στο πλευρό των ασθενών που δίνουν τον δικό τους αγώνα για τη ζωή.

Όπως λένε, μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά τους αποζημιώνει η προσφορά στον συνάνθρωπο. «Είναι δύσκολα. Μας βοηθά όμως το ότι προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας», λέει στην κάμερα του OPEN η προϊσταμένη νοσηλεύτρια κλινικής στο ΑΧΕΠΑ, Παρασκευή Παντούλα.

Νοσηλεύτριες της πρώτης γραμμής που πέρασαν την Πρωτοχρονιά στο καθήκον στέλνουν ευχές με την ελπίδα να εισακουστούν. «Εύχομαι υγεία σε όλους, να προσέχετε, να φοράτε μασκούλες και να κάνετε εμβόλια», λένε.

Οι ίδιες ζητούν από τους συγγενείς των ασθενών να μην στενοχωριούνται και τονίζουν πως είναι εκείνες στο πλευρό των αγαπημένων τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να ανταλλάξουν ευχές.

ΚορονοϊόςνοσηλευτέςγιατροίνοσοκομείαΠρωτοχρονιά