Ελλάδα|03.01.2022 14:10

Σε κρίσιμη κατάσταση η 36χρονη λεχώνα και το πρόωρο βρέφος της ποτυ νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο

Newsroom

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κορονοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης η 36χρονη ανεμβολίαστη λεχώνα αλλά και το μόλις 22 εβδομάδων βρέφος που κυοφορούσε και αναγκάστηκαν να της το πάρουν με καισαρική τομή οι γιατροί. Η μητέρα εισήχθη στο νοσοκομείο κατά την εφημερία της Κυριακής 2 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο ταμίας του συλλόγου εργαζομένων στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, Γιώργος Δόντσιος, έχει αυξηθεί σε σύγκριση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται οκτώ παιδιά, εκ των οποίων τα δύο εισήχθησαν κατά την κυριακάτικη εφημερία. Ευτυχώς, όλα τους παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που παρουσιάζει η μονάδα εντατικής θεραπείας του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο κ. Δόντσιος σημείωσε ότι είναι γεμάτη με ασθενείς. Μάλιστα, από το πρωί της Δευτέρας ένας ή δύο ασθενείς βρίσκονταν διασωληνωμένοι σε απλή κλίνη του νοσοκομείου, επειδή δεν υπάρχει άδειο κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Αναφορικά με τον αριθμό των ασθενών που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο κατά την εφημερία της Κυριακής, ο κ. Δόντσιος σημείωσε ότι έφτασε τους 205, εκ των οποίων 45 άτομα εισήχθησαν για νοσηλεία.

«Ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών σίγουρα θα αυξηθεί, διότι έχουμε 27 ύποπτα περιστατικά για κορονοϊό. Νομίζω ότι πέντε ή δέκα από αυτούς τους ασθενείς θα χρειαστεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο. Το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής οι εισαγωγές δεν έχουν αυξηθεί και παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο διάστημα. Αυτό, μάλιστα, συμβαίνει παρά το γεγονός ότι από τα 250 τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ, βγήκαν θετικά τα ενενήντα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Δόντσιος.

Ωστόσο, κατά τον ίδιο το πρόβλημα είναι ότι πλέον δέχεται τεράστια πίεση το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο είναι ήδη πολύ κουρασμένο από τον τεράστιο φόρτο και τις λιγοστές μέρες άδειας τα δύο χρόνια της πανδημίας. Μάλιστα, αρκετοί εργαζόμενοι πλέον δεν προσέρχονται στις θέσεις τους, επειδή και αυτοί νοσούν από κορονοϊό.

Ιπποκράτειο ΝοσοκομείοΚορονοϊόςπαιδιάΜΕΘασθενείς