Ελλάδα|04.01.2022 10:37

Ίμια: Διαψεύδει την ένταση με τους Έλληνες ψαράδες η τουρκική ακτοφυλακή

Μαρία Ζαχαράκη

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει την τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ότι υπήρξε φερόμενο «επεισόδιο» μεταξύ ελληνικού και τουρκικού λιμενικού γύρω από τα Ίμια παραμονές πρωτοχρονιάς.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ακτοφυλακής του  τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρονται τα εξής:

«Στον ιστότοπο της ε/φ Σοζτζού, δημοσιεύτηκαν ορισμένα ειδησεογραφικά άρθρα με την υπογραφή του Γιασάρ Αντέρ με τίτλους «Ένταση Ιμίων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» στις 27 Δεκεμβρίου 2021 και «Δημιούργησαν ένταση στα Ίμια την τελευταία μέρα του έτους» στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Στις προαναφερθείσες ειδήσεις, υπάρχουν ορισμένες αναφορές όπως ‘ελληνικά αλιευτικά και σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής που ήρθαν στις βραχονησίδες Ίμια στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Αλικαρνασσού περιφέρειας Μούγλα απομακρύνθηκαν από την περιοχή από τα αρμόδια σκάφη της Τ/ακτοφυλακής χωρίς να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες’. Επιπλέον, δημοσιεύτηκαν κάποια βίντεο που φέρεται να σχετίζονται με την ένταση.



Εκ μέρους του εν λόγω εντύπου γίνεται προσπάθεια κάθε χρόνο τις ίδιες περιόδους, δημοσιεύοντας ανάλογες ειδήσεις, να δημιουργήσει την αντίληψη ότι υπάρχει αρνητική διάθεση μεταξύ των σκαφών της ακτοφυλακής των δύο χωρών, και γίνεται προσπάθεια που ξεπερνά τον επιδιωκόμενο σκοπό, που θεωρείται ότι είναι να δημιουργήσει αίσθηση και ένταση στα μάτια του κοινού των δύο χωρών.

Όπως δείχνουν τα πλάνα, η είδηση για την υποτιθέμενη ένταση μεταξύ των σκαφών του Λιμενικού Σώματος των δύο χωρών απέχει εντελώς από την αλήθεια και είναι κατασκευασμένη.

Η Ακτοφυλακή βρίσκεται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των θαλασσών μας.

Ανακοινώνεται με σεβασμό στο κοινό».

ειδήσεις τώραΊμιαψαράδεςτουρκική ακτοφυλακήΤουρκία