Ελλάδα|05.01.2022 15:19

Κορονοϊός: Σήμερα στις 18:00 ενημέρωση από Γκάγκα και Μαγιορκίνη

Newsroom

Σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε φορά στο υπουργείο Υγείας, παρουσία δημοσιογράφων.

Όλα αυτά που τα νέα κρούσματα κορονοϊού διαρκώς αυξάνονται εξαιτίας της μεταδοτικότερης μετάλλαξης Όμικρον, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να δηλώνει νωρίτερα την Τετάρτη ότι και σήμερα αναμένουμε περισσότερα από 50.000 νέα κρούσματα.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι άμεσα θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες 18 και άνω που έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου (ή μια με το Johnson & Johnson) και άρα μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση. Όσοι δεν κάνουν τρίτη (ή δεύτερη με J&J) δόση εμβολίου, δεν θα έχουν πιστοποιητικό, θα χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

ΚορονοϊόςΓκίκας ΜαγιορκίνηςΜίνα Γκάγκαενημέρωσηειδήσεις τώρα