• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Κεντρική Μακεδονία και Δωδεκάνησα στο επίκεντροΏρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότησηΑυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον ΙανουάριοΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Πώς απαντά η κυβέρνηση
δημοφιλές τώρα: Κραυγή αγωνίας από οδηγούς φορτηγών που εγκλωβίστηκαν στα Ύψαλα της Τουρκίας - «Τελείωσαν οι...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.01.2022 11:28
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το άνοιγμα των σχολειων και η μετάλλαξη Όμικρον

Πλεύρης: Στα 50.000 και την Τετάρτη τα κρούσματα - Λήξη πιστοποιητικού εμβολιασμού στο 7μηνο χωρίς τρίτη δόση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την εκτίμηση πως τα κρούσματα κορονοϊού θα είναι και σήμερα κοντά στις 50.000 όπως και την Τρίτη, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.  «Από την πρωινή εικόνα που είδα στην καταμέτρηση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ, πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, ίσως λίγο περισσότερα ή λίγο λιγότερα», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης. Σημειώνεται ότι την Τρίτη 4 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 50.126 κρούσματα κορονοϊού κι αυτό οφείλεται κυρίως στη μετάλλαξη Ομικρον, που έχει υψηλή μεταδοτικότητα.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι άμεσα θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες 18 και άνω που έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου (ή μια με το Johnson & Johnson) και άρα μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση. Όσοι δεν κάνουν τρίτη (ή δεύτερη με J&J) δόση εμβολίου, δεν θα έχουν πιστοποιητικό, θα χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και θα θεωρούνται ανεμβολίστοι. Η απόφαση, είπε ο Θάνος Πλεύρης, θα ανακοινωθεί άμεσα. 

Η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία (που ήδη παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση) και στις διασωληνώσεις, οι οποίοι και θα κρίνουν το ενδεχόμενο νέων μέτρων, όπως η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 05.01.2022 09:14
Κορονοϊός: Ξεκίνησε η διανομή self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία – Πόσα δικαιούνται
Ελλάδα | 04.01.2022 22:00
Κορονοϊός: Τα νησιά που η κυριαρχεί η Όμικρον - Αύξηση 29% εισαγωγών για νοσηλεία σε κλίνες covid-19
Ελλάδα | 05.01.2022 07:10
Κορονοϊός: Η Ελλάδα στην 5η θέση της Ευρώπης και 7η στον κόσμο στα ημερήσια κρούσματα

Το άνοιγμα των σχολειων και η μετάλλαξη Όμικρον

Αν και η μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 20 Δεκεμβρίου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένος εξαιτίας της. Και στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων. 

«Έχουμε ένα πρωτόκολλο πιο αυστηρό από αυτό που είχαμε στην πιο νοσηρή Δέλτα, ακριβώς γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη. Δεν είμαστε σε γενικό lockdown, αν ήμασταν, θα μπορούσες να πιθανολογήσεις ότι τα παιδιά θα παραμείνουν σπίτι τους… Αυτή τη στιγμή τα παιδιά ειδικά του γυμνασίου και του λυκείου και κλειστά να ήταν τα σχολεία θα κυκλοφορούσαν όπως κυκλοφορούν και η μεταδοτικότητα θα ήταν μεγαλύτερη» δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Εξήγησε ότι τα self test θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς όπως γίνεται έως τώρα, και όπου χρειαστεί rapid, γίνονται στις δημόσιες δομές και επειδή μπορεί να υπάρχει αναμονή, «είμαστε σε συνεννόηση και να αυξήσουμε τα σημεία που θα ανακοινώσουμε, αλλά να υπάρχει και προτεραιότητα στους μαθητές που θα κάνουν rapid». 

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «από το Σεπτέμβριο δεν κλείσαμε τα σχολεία, λειτούργησε ένα πρωτόκολλο, τη στιγμή που η επικρατούσα μετάλλαξη στη χώρα μας ήταν η μετάλλαξη Δέλτα, της οποίας η νοσηρότητα ήταν πολύ πιο ισχυρή από της Όμικρον, άρα η επιλογή από το Σεπτέμβριο ήταν ανοιχτά σχολεία».

«Με βάση το πρωτόκολλο που λειτούργησε η διασπορά ήταν μικρότερη απ’ ό,τι είχαμε εκτιμήσει. Η Όμικρον έχει μια ιδιαιτερότητα… Τα κρούσματα είναι πολύ ψηλά είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε, στο βαθμό όμως που αυτά τα κρούσματα δεν μεταφέρονται σε πολύ παραπάνω πίεση στο ΕΣΥ, θεωρούμε ότι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με αυτή τη διαχειριστική προσέγγιση. Θα πιεστεί το ΕΣΥ; Ναι θα πιεστεί. Το βλέπουμε».  Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, η κυρίαρχη θέση στην επιτροπή ήταν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, ενώ υπήρξε πλήρης συμφωνία και για το πρωτόκολλο με κάποιες παρατηρήσεις. 

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • μετάλλαξη Όμικρον
  • σχολεία
  • Θάνος Πλεύρης
  • κρούσματα
  • Κορονοϊός
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr