Ελλάδα|06.01.2022 11:00

Καιρός: Βροχές από την Παρασκευή - Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία

Newsroom

Μπορεί ο εορτασμός των Θεοφανείων σε όλη τη χώρα να γίνεται με καλές καιρικές συνθήκες αλλά από την Παρασκευή του σκηνικό του καιρού θα αλλάξει.

Ειδικότερα, αλλάζει ο καιρός από την Παρασκευή 7/1 και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε βροχές και έναν καιρό εναρμονισμένο με την εποχή.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, το νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από την Ιταλία. Το χαμηλό βαρομετρικό μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και θα επιδεινώσει τον καιρό από αύριο μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας.
Ταυτόχρονα ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί. Την Παρασκευή θα δούμε βροχές στα δυτικά της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτούν τα κεντρικά και πιο νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται κακοκαιρία με καταιγίδες και τον υδράργυρο σε πτώση.

Σε ποιες περιοχές σημειώθηκε παγετός

Παγετός σημειώθηκε σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας το πρωί των Θεοφανίων, Πέμπτη 06/01. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας και ήταν ίση με -2.8 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Κλέαρχος Μαρουσάκηςειδήσεις τώραΘεοφάνειαβροχέςκαιρόςκακοκαιρία