Ελλάδα|09.01.2022 20:00

Self test - Σχολεία: Επί ποδός οι διευθυντές πριν το πρώτο κουδούνι

Newsroom

Σε ετοιμότητα οι διευθυντές των σχολικών μονάδων της χώρας ώστε να συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των self test για τον κορονοϊό σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να προμηθευτούν μέχρι το Σάββατο, λόγω των ελλείψεων στα φαρμακεία, ώστε να χτυπήσει χωρίς προβλήματα το κουδούνι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε η κάμερα του OPEN όπου μέχρι το βράδυ της Κυριακής παραμένουν στα σχολεία διευθυντές και υποδιευθυντές για να προετοιμαστούν για το πρωί της Δευτέρας. 

Στο 7ο δημοτικό σχολείο υπήρχε ήδη διαθεσιμότητα 100 αυτοδιαγνωστικών τεστ και το μεσημέρι η Α'βαθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης παραλήφθηκαν άλλα 50 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μετά τις ελλείψεις που προέκυψαν στα φαρμακεία. 

Μιλώντας στο OPEN Ο Γιάννης Λογοθέτης διευθυντής του σχολείου δήλωσε πώς μαζί με υπόλοιπο προσωπικό βρίσκονται από το μεσημέρι της Κυριακής στη σχολική μονάδα για τις τελευταίες προετοιμασίες, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι γονείς που δεν κατάφεραν να βρουν να είναι στο χώρο από τις 7.00 ώστε να γίνει ο έλεγχος πριν το πρώτο κουδούνι. 

Γλυφάδα: Από νωρίς το πρωί η διανομή self test από τον Δήμο

Οχήματα του δήμου Γλυφάδας θα διανέμουν από το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ τα οποία είναι απαραίτητα για την είσοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στην περιοχή αναμένεται να εξυπηρετηθούν περίπου 30 σχολεία με τον δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη να αναφέρει μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN ότι τα συνεργεία αναμένεται να ξεκινήσουν από τα ξημερώματα και στις 7.00 θα αρχίσει η διανομή των self test στα σχολεία τα οποία επίσης διατηρούν τα δικά τους αποθέματα και ο δήμος θα συνεισφέρει με τα δικά του. 

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη προτεραιότητα θα δοθεί στις σχολικές μονάδες στις οποίες παρατηρείται η μεγαλύτερη έλλειψη ενώ έστειλε μήνυμα προς τους γονείς που δεν έχουν καταφέρει να προμηθευτούν ότι θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στα σχολεία καθώς ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα γίνεται εκτός, επομένως πρέπει να συνοπολογιστεί και ο χρόνος που διαρκεί έως ότου φανεί το αποτέλεσμα (περίπου 15 λεπτά), ώστε στη συνέχεια με το «διαβατήριο» του αρνητικού τεστ, οι μαθητές να εισέλθουν στα σχολεία. 

Σε ετοιμότητα οι δήμοι και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη κινητοποίηση και στους δήμους Θεσσαλονίκης με τη διανομή να ξεκινάει από τα ξημερώματα.

Μάλιστα ο δήμος Θέρμης αναμένεται να μοιράσεις 15.000 μάσκες υψηλής προστασίας ώστε να είναι καλύτερη προφυλαγμένοι από πιθανή έκθεση στον ιό, μοιράζοντας όπως και πέρσι 3 σε κάθε μαθητή και 5 σε κάθε καθηγητή. 

ειδήσεις τώρασχολείαμαθητέςΚορονοϊόςself test