Ελλάδα|10.01.2022 18:04

Κιλκίς: Εισαγγελική παρέμβαση για τη δημοτική σύμβουλο που φέρεται να έσπασε την καραντίνα

Newsroom

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κιλκίς προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο δημοτική σύμβουλος έσπασε την καραντίνα στην οποία βρισκόταν μετά τη θετική της διάγνωση με κορονοϊό και πήγε να ψηφίσει στις δημαιρεσίες του δημοτικού συμβουλίου.

Η εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος κι εφόσον προκύψει ότι παραβίασε την καραντίνα να αποδοθούν εις βάρος της οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες, συνδεόμενος με το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων για τον περιορισμό μολυσματικών ασθενειών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας «Μακεδονία», η ελεγχόμενη δημοτική σύμβουλος «υπό το βάρος των αντιδράσεων δημοτικών συμβούλων» αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει. Η ίδια, σε δηλώσεις της σε τοπικά μέσα, ανέφερε ότι τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, τονίζοντας ότι βγήκε από το σπίτι έχοντας συμπληρώσει το πενθήμερο της καραντίνας και δίχως να παρουσιάζει συμπτώματα. Διευκρίνισε δε πως περίμενε σε διάδρομο του Δημαρχείου το αποτέλεσμα εξέτασης (rapid test) στο οποίο είχε υποβληθεί και μόλις αυτό βγήκε θετικό, αποχώρησε.

 Δήμαρχος Κιλκίς: Ασυνείδητη και εγκληματική ενέργεια

Νωρίτερα τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, μιλώντας στο ethnos.gr, χαρακτήρισε « ασυνείδητη και εγκληματική» την ενέργεια της δημοτικής συμβούλου, Ελένης Αναστασιάδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θετική στον κορονοϊό δημοτική σύμβουλος με τη στάση της ξεκάθαρα καταπάτησε την ισχύουσα νομοθεσία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κι έθεσε σε κίνδυνο τους συνάδελφους της αλλά και όσους συνάντησε, το διάστημα που βρέθηκε έξω από το σπίτι της.

«Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι, όταν νοσεί ένας εμβολιασμένος, μπορεί να βγει από την καραντίνα, μόνο αν έχει αρνητικό rapid test. Αυτό ισχύει και από εκεί και πέρα είναι θέμα απόδειξης ότι όντως πλέον δε νοσεί. Ήταν εγκληματικό αυτό που έκανε η συνάδελφος κι ο επικεφαλής της παράταξής της την παινεύει και από πάνω. Ήρθε στο δημαρχείο, περιδιάβηκε στους διαδρόμους κι έθεσε σε κίνδυνο, όσους συνάντησε. Δε γνωρίζω αν είχε συμπτώματα, αλλά υπάρχει η πληροφορία ότι έβηχε, όταν ήταν στο δημαρχείο», υπογράμμισε.

«Κατάπτυστα ψέματα από τη διοίκηση του δήμου»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που ανήκει η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος, Δημήτρης Αγαθόπουλος, υποστήριξε ότι η κ. Αναστασιάδου, ούσα εμβολιασμένη, βγήκε από το σπίτι της μετά τη λήξη του πενθήμερου της καραντίνας της και δεν μπήκε στο χώρο της ψηφοφορίας μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του rapid test που έκανε στο δημαρχείο. Όπως λέει, μόλις αυτό βγήκε θετικό, έφυγε από το κτίριο κι επέστρεψε στο σπίτι της. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του rapid test, η κ. Αναστασιάδου βρέθηκε, έστω και για λίγο, στο διάδρομο του κτιρίου του δημαρχείου. 

«Όσα λέγονται είναι ανυπόστατα, κατάπτυστα ψέματα και υποβολιμαία από τη διοίκηση του δήμου. Η κ. Αναστασιάδου βρέθηκε στο δημαρχείο εν γνώσει του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Εγώ τον πήρα τηλέφωνο την Παρασκευή και του ζήτησα η κ. Αναστασιάδου να ψηφίσει με επιστολική ψήφο. Εκείνος μου είπε ότι, εφόσον η πενθήμερη καραντίνα της, ως εμβολιασμένη, τελειώνει το Σάββατο, την Κυριακή μπορεί να ψηφίσει στο δημαρχείο. Η συνάδελφος έκανε rapid test στο δημαρχείο και δεν μπήκε στην αίθουσα, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα. Στο διάδρομο βρέθηκε για πολύ λίγο. Μόλις το rapid test βγήκε θετικό, εγώ ο ίδιος της είπα να επιστρέψει στο σπίτι της και εκείνη το έκανε αμέσως. Δυστυχώς, πρόκειται για… δημοσιογραφική απατεωνία, αφού γράφτηκαν χαζομάρες», ανέφερε ο κ. Αγαθόπουλος.

ειδήσεις τώραέρευναΚορονοϊόςεισαγγελέαςκαραντίναδημοτική σύμβουλοςΚιλκίς