Ελλάδα|12.01.2022 08:23

Θεοδωρικάκος για εκκένωση κατάληψης σε ΑΠΘ: Χρησιμοποίησαν βία οι καταληψίες απέναντι στους Αστυνομικούς-Τι είπε για τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Newsroom

Τέλος σε ακόμη μια κατάληψη στο τμήμα Χημείας στο ΑΠΘ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από επιχείρηση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.  

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ο χώρος απελευθερώθηκε και αποδόθηκε στις πρυτανικές αρχές και στους φοιτητές, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικακο τα άτομα αυτά χρησιμοποίησαν βία απέναντι στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να απελευθερώσουν το χώρο. Δεσμεύθηκε ότι οπουδήποτε υπάρχουν χώροι που είναι υπό κατάληψη και οι πρυτανικές αρχές ζητούν συνδρομή, αυτή θα παρέχεται.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις κατά καθηγητών στα πανεπιστήμια με αφορμή και την χθεσινή σε βάρος καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ο υπουργός σημείωσε ότι οι πρυτανικές αρχές πρέπει να έχουν σχεδία ασφάλειας και να χρησιμοποιούν κάμερες αλλά και ελεγχόμενη είσοδο προκείμενου μετά να δράσει αποτελεσματικά η πανεπιστημιακή αστυνομία.

κατάληψηειδήσεις τώραΑΠΘΕΛΑΣ