Ελλάδα|12.01.2022 13:28

#Metoo – Προπονητής ιστιοπλοΐας: Δεν αποδέχομαι την κατηγορία του βιασμού

Σοφία Φασουλάκη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Δεν αποδέχεται την κατηγορία του βιασμού ανήλικης ο προπονητής ιστιοπλοΐας, όπως ανέφερε κατά την πρώτη δίκη για το ελληνικό #Metoo.

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανέναν ζωντανό οργανισμό σε αυτό τον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο. Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισε και οι συνήγοροι του του Θεόδωρος Μαντάς και Βασω Πανταζή. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου. 

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει η αθλήτρια

Χωρίς δημοσιότητα θα καταθέσει το φερόμενο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή ιστιοπλοΐας που δικάζεται από το ΜΟΔ, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο το οποίο εξετάζει την υπόθεση.

Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου νωρίς το πρωί έφτασε το θύμα συνοδευόμενο από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της και τη Σοφια Μπεκατώρου, η οποία προτάθηκε και ως μάρτυρας κατηγορίας προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.

Στο δικαστήριο ο 39χρονος προπονητής 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη δίκη για βιασμό που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή αλλιώς meToo που ξεκίνησε πριν έναν χρόνο με πρώτη καταγγέλλουσα την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου η οποία θα καταθέσει στη δίκη.

Ο κατηγορούμενος που οδηγήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ'εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση σε βάρος της 11χρονης τότε αθλήτριας ιστιοπλοΐας και έως τα 14 χρόνια της. Ο προσωρινά κρατούμενος προπονητής έχει ομολογήσει πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο κορίτσι.

Η 21χρονη σήμερα κοπέλα με τη στήριξη και συμπαράσταση της κ. Μπεκατώρου είχε καταγγείλει πριν έναν χρόνο στον Εισαγγελέα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της επιβεβαιώνοντας όσα είχε ήδη καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση της, η Ολυμπιονίκης.

βιασμόςιστιοπλοΐαΣοφία Μπεκατώρουειδήσεις τώραπροπονητήςδίκηMeTooδικαστήριο