Ελλάδα|17.01.2022 10:39

Τζώρτζης Μονογυιός – Τροχαίο με Ferrari στη Βούλα: «Περίεργο δυστύχημα», λέει ο Κούγιας

Newsroom

Λεπτομέρειες για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τη Ferrari στη Βούλα, που κόστισε τη ζωή του Τζώρτζη Μονογυιού, έδωσε ο Αλέξης Κούγιας. Ο δικηγόρος σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας τόνισε ότι εξετάζει διαφορετικές παραμέτρους γύρω από το δυστύχημα, ενώ σημαντική θεωρείται και η κατάθεση της συζύγου του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κούγιας τόνισε πως έχει προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση, καθώς ήταν ο δικηγόρος του και λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση ήταν μαζί.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στην αντιδικία που είχε ο Τζώρτζης Μονογυιός με την πρώην σύντροφό του, εvώ επισήμανε ότι την παραμονή των Χριστουγέννων είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να διεκδικήσει καλύτερη επαφή με το παιδί του.

Έκανε λόγο για ένα περίεργο δυστύχημα και μάλιστα αποκάλυψε ότι πραγματογνώμονας τροχαίων, Παναγιώτης Μαδιάς, του είπε πως είναι αδιανόητο το συγκεκριμένο ατύχημα. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου βρέθηκε άθικτο, αφού δεν εξερράγη.

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να εξεταστεί και πώς έγινε η παράδοση-παραλαβή του οχήματος, καθώς, όπως ανέφερε, μια νταλίκα έφερε το αυτοκίνητο και το άφησε πάνω στον δρόμο. «Πρέπει να δούμε αν το αυτοκίνητο είχε κάποια βλάβη», υπογράμμισε. «Υπάρχει μια σιωπή γύρω από το δυστύχημα. Ο Τζώρτζης ήταν πολύ καλός οδηγός», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας, καταλήγοντας πως αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Απαντήσεις θα δώσουν τιμόνι και ελαστικά

Το τιμόνι της Ferrari που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ερευνών για το πώς έγινε το τραγικό τροχαίο που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει πέντε θέσεις λειτουργίας στο δεξί μέρος του τιμονιού, που παραπέμπει μάλιστα σε τιμόνι της formula 1.

Όπως ανέφερε πραγματογνώμονας, η τέταρτη και πέμπτη θέση αφορά το traction control system, δηλαδή το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ενώ η πέμπτη σχετίζεται με το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, το ESP.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, προκύπτουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας (ESP). Η μη λειτουργία του ESP είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υπερστρέψει σε ένα απότομο πάτημα του γκαζιού.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου της σφοδρής πρόσκρουσης και καύσης που είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να γίνει συντρίμμια οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να απαντήσουν μετά βεβαιότητας ότι το ESP ήταν όντως απενεργοποιημένο ή δείχνει απενεργοποιημένο επειδή ενδεχομένως μετατοπίστηκε ο διακόπτης μετά το δυστύχημα.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά, υπάρχουν ενδείξεις ότι ξεκίνησε μετά την πρόσκρουση στο δέντρο, καθώς υπήρξε διαρροή καυσίμου από τη δεξαμενή που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Επίσης, ο πραγματογνώμονας ερευνά και την ποιότητα των ελαστικών του αυτοκινήτου.

Γνωστός τραγουδιστής απεγκλώβισε τη σύζυγο του Μονογυιού

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο γνωστός τραγουδιστής Stan ήταν αυτός που απεγκλώβισε τη σύζυγο του επιχειρηματία, η οποία και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ο τραγουδιστής επέβαινε στο αυτοκίνητό του με τη σύντροφό του και μόλις είδε τι συνέβη, σταμάτησε και βοήθησε στον απεγκλωβισμό της συζύγου του, Τζώρτζη Μονογυιού, Αθηνάς. Ο ίδιος δήλωσε στο Mega, πως είναι στη διάθεση των αρχών. «Είμαι στη διάθεση των αρχών να βοηθήσω όσο μπορώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν στο ρεύμα προς Βάρης – Κορωπίου και ξαφνικά είδα αυτό το αυτοκίνητο να φεύγει από τη δεξιά λωρίδα να πηγαίνει προς την αριστερή, να προσπαθεί να ισιώσει το τιμόνι λογικά, και να πέφτει πάνω στο δέντρο. Ήταν πολύ δύσκολο. Με το που το είδα έφυγα από τη λωρίδα μου και πάρκαρα το αυτοκίνητό μου. Αμέσως, βγήκα από το αμάξι έντρομος και πήγα κατευθείαν στο φλεγόμενο αμάξι. Αυτό ξαφνικά σε 2- 3 δευτερόλεπτα πήρε φωτιά», ανέφερε αρχικά ο Stan.

«Την έπιασα από τις μασχάλες προσπάθησα να την τραβήξω έξω. Είχε τις αισθήσεις της ήταν ζαλισμένη. Το παιδί δεν ειχε τις αισθήσεις του. Την ρώτησα αν είναι καλά μου είπε πονάω, δεν βλέπω», είπε για τον απεγκλωβισμό της γυναίκας του Τζώρτζη Μονογυιού.

«Άκουσα τη σπαρακτική φωνή του φίλου του» 

Τη δική του μαρτυρία έδωσε στο OPEN TV και την εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» ο κύριος Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης. «Γύρω στις 8:15 το βράδυ είδα από το μπαλκόνι καπνό. Πήγα στο σημείο και είδα το αμάξι να καίγεται. Άκουσα τη σπαρακτική φωνή του φίλου του. Δεν ακούστηκε ήχος από σύγκρουση. Αντίκρισα απλά ένα αμάξι στις φλόγες», περιγράφει ο ίδιος.

«Η πυροσβεστική ήρθε στις 8:33 ενώ ο άνδρας φαινόταν ήδη νεκρός. Η σύζυγός του φαινόταν πολύ βαριά τραυματισμένη. Ένας ταξιτζής που οδηγούσε πίσω τους είπε ότι είδε το όχημα να χάνει τον έλεγχο και να παίρνει φωτιά χωρίς να τρέχει», συμπληρώνει.

Τζώρτζης ΜονογυιόςΒούλαFerrariειδήσεις τώραΑλέξης Κούγιαςτροχαίο