Ελλάδα|31.10.2018 16:57

Συγκέντρωση και αντισυγκέντρωση για τον Κατσίφα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Μπαρούτι θα μυρίζει σήμερα το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η μία ενάντια στη στάση της αλβανικής αστυνομίας που οδήγησε στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και η δεύτερη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Ειδικότερα, στις 18:30, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν μέλη της «Ομοσπονδίας Πατριωτικών και Ορθόδοξων Σωματείων», του «Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου» και του «Ιερού Λόχου». Θα ακολουθήσει πορεία με κατεύθυνση το αλβανικό προξενείο, το οποίο στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο «Πλατεία», στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν την εκδήλωση ως πορεία μνήμης για τον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Την ίδια ώρα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αντιεξουσιαστές και αντιφασιστικές οργανώσεις. Αυτή η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή την παρουσία μελών του Ιερού Λόχου στην εκδήλωση στα δικαστήρια.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι μεγάλη, προκειμένου να μη συναντηθούν οι συμμετέχοντες στις δύο συγκεντρώσεις, αφού αλβανικό προξενείο και άγαλμα του Βενιζέλου δεν απέχουν περισσότερο από 300 μέτρα.

συγκέντρωσηΚωνσταντίνος ΚατσίφαςΘεσσαλονίκηΕΛΑΣ