Ελλάδα|19.01.2022 13:42

Novartis: Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης - Ποιοι βρίσκονται στο πλευρό του

Σοφία Φασουλάκη

Με χειροκροτήματα έφτασε πριν από λίγο στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Στην είσοδο των δικαστηρίων βρίσκονταν περίπου 50 άτομα προκειμένου να του συμπαρασταθούν, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης και ο πρωην υπουργός Γιάννης Μουζάλας.

Ο δημοσιογράφος έφτασε στον Άρειο Πάγο μαζί με τους δικηγόρους του, Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία.

Ο Κ. Βαξεβάνης καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης την περίοδο δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας από τους εισαγγελείς διαφθοράς αλλά και σε υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή.

Άρειος ΠάγοςΚώστας Βαξεβάνηςειδήσεις τώραNovartis