Ελλάδα|20.01.2022 16:15

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έφτασε το δείγμα στη Βέρνη - Σύντομα τα αποτελέσματα

Τίμος Φακαλής

Στην εναλλάξ νόσηση από κορονοϊό των δύο υπαλλήλων του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης οφείλεται η καθυστέρηση αποστολής στο εξωτερικό του δείγματος ούρων της 24χρονης που φέρεται ότι βιάστηκε σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το δείγμα ούρων αν και πάρθηκε την 1η Ιανουαρίου από την Αστυνομία, αυτό στάλθηκε έπειτα από δύο εβδομάδες στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης που ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υποστελεχωμένο και διαθέτει μόνο μία οργανική θέση ιατροδικαστή. Στο Εργαστήριο εργάζονται ακόμη μία βοηθός τοξικολόγος και μια παρασκευάστρια που προετοιμάζει τα δείγματα και εκτελεί και χρέη γραμματέως. Οι δύο υπάλληλοι νόσησαν από κορονοϊό εναλλάξ ενώ η βοηθός τοξικολόγος ανάρρωσε και επέστρεψε στα καθήκοντά της μόλις τη Δευτέρα.

Όλο αυτό το διάστημα προχώρησαν μόνο όσες εξετάσεις μπορούσαν να γίνουν στα μηχανήματα του ελληνικού εργαστηρίου και από την Δευτέρα «έτρεξαν» οι διαδικασίες για να σταλεί το δείγμα ούρων στο εξωτερικό. Στόχος της αποστολής των τοξικολογικών εξετάσεων στη Βέρνη είναι ο εντοπισμός νέων ναρκωτικών που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους δύο μήνες στην παράνομη αγορά και πιθανόν να έχουν χορηγηθεί στην 24χρονη και είναι αδύνατο να προσδιοριστούν από τα ελληνικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr τα δείγματα έχουν φτάσει στην Βέρνη και πολύ σύντομα θα έχουμε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Το  Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει τις χημικές δομές άγνωστων φαρμάκων και ουσιών. Όπως ανέφεραν στο ethnos.gr πηγές που χειρίζονται την υπόθεση στόχος είναι να καλύψουμε όλη την γκάμα των ουσιών και να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Μετά την επεξεργασία του δείγματος θα βγουν τα αποτελέσματα, θα συνταχθεί μια έκθεση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε αρμόδιο ιατροδικαστή και την Αστυνομία. Επίσημα κάθε χρόνο τουλάχιστον 100 νέα συνθετικά ναρκωτικά βγαίνουν στην παράνομη αγορά και η επίδρασή τους είναι ίδια με τα κλασικά ναρκωτικά.

Οι εξετάσεις είναι πανάκριβες και η εξέταση για κάθε ουσία που εντοπίζεται κοστίζει 330 φράγκα. Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς αποστολή εξετάσεων στο εξωτερικό έχει ξαναγίνει και για άλλες υποθέσεις.  

Τι είναι και τι προκαλεί στο θύμα το «χάπι του βιασμού»

«Το λεγόμενο χάπι του βιασμού είναι μία σειρά ουσιών, κάποιες είναι φαρμακευτικές και κάποιες χρησιμοποιούνται για εντελώς διαφορετικές χρήσεις. Οι ουσίες αυτές, τι οποίες μπορεί κανείς να βρει και στο Διαδίκτυο, είναι πολύ επικίνδυνες. Άρουν τις αναστολές ενός θύματος. Δεν έχει το θύμα τη δυνατότητα να αντιδράσει απέναντι στο δράστη. Είναι ουσίες που δημιουργούν μία ύπνωση, μία μυοχαλάση, μία διαδικασία η οποία δημιουργεί συνθήκες έτσι ώστε το θύμα να μην μπορεί να αντιδράσει απέναντι στο δράστη.

ειδήσεις τώραΚορονοϊόςιατροδικαστήςβιασμόςΘεσσαλονίκηπάρτι