Ελλάδα|24.01.2022 10:37

Κακοκαιρία Ελπίς: Διακόπηκε η κυκλοφορία του μετρό προς/από Αεροδρόμιο - Μέχρι την «Ειρήνη» ο ηλεκτρικός - Αποσύρονται τα λεωφορεία

Μαρία Λιλιοπούλου

Σε πλήρη αρρυθμία βρίσκονται εξαιτίας του χιονιά και της κακοκαιρίας «Ελπίς» οι συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, με τις οδικές συγκοινωνίες να έχουν βγει ήδη εκτός καθώς λεωφορεία και τρόλει αποσύρονται συνολικά στα αμαξοστάσια.

Η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσε ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Παράλληλα η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Πειραιάς - Ειρήνη, καθώς είναι σε εξέλιξη εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά.

Επιπλέον για διάστημα περίπου μίας ώρας το Τραμ προσωρινά τερμάτιζε στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας, ενώ λίγο πριν τις 12.30 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σε όλο το δίκτυο και οι συρμοί τερμάτιζαν στο Σύνταγμα.

Αναφορικά με τον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα.

Παράλληλα εξαιτίας υψηλής συγκέντρωσης χιονιού, υπάρχει πρόβλημα με την αμαξοστασία 54 κοντά στη Λιβαδειά, για την οποία δρομολογείται η αντικατάσταση της μηχανής.

Τα οδικά μέσα

Ενα ένα αποσύρονται στα αμαξοστάσια και τα λεωφορεία της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες). Ο ΟΑΣΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το «ethnos.gr» για απόσυρση όλων των οχημάτων από τα αμαξοστάσια Ανθούσας και Ανω Λιοσίων, ενώ λίγο αργότερα αντίστοιχη εντολή δόθηκε και για τα υπόλοιπα αμαξοστάσια της εταιρίας. Ετσι από δω και στο εξής θα κινούνται προς τα αμαξοστάσια και τα λίγα λεωφορεία και τρόλει που παρέμεναν στους δρόμους και εκτελούσαν δρομολόγια. 

Ηδη από την αρχή της ημέρας η συγκοινωνία είχε ξεκινήσει με προβλήματα, τροποποιήσεις δρομολογίων και μερική λειτουργία σε ορισμένες γραμμές λεωφορείων και τρόλει. Ωστόσο πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο.

Ο ΟΑΣΑ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων μιλούσε νωρίτερα για σημαντικές μεταβολές /τροποποιήσεις στο δίκτυο των ΜΜΜ και για επιστροφή των οχημάτων που ανήκαν στα αμαξοστάσια των Λιοσίων και της Ανθούσας.

Επίσης όλες οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ Κορίνθου - Ευβοίας και Θηβών αποσύρονταν ήδη στα αμαξοστάσια.

Ωστόσο πλέον οι δρόμοι γίνονται όλο και πιο αδιάβατοι και η οδηγία προς τους οδηγούς είναι να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια όλα τα οχήματα. 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν και στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Κλειστή η Εθνική για βαρέα οχήματα

Επίσης οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, σύμφωνα με την Νέα Οδό, έχει τεθεί σε ισχύ απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., και ειδικότερα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Ταυτόχρονα, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλους τους οδηγούς ΙΧ.

προαστιακόςμετρόειδήσεις τώραΚακοκαιρία Ελπίςδρομολόγιαελπίδα