Ελλάδα|01.02.2022 10:47

Τζουμέρκα: Οι γονείς του σκιέρ έμαθαν για τον θάνατό του από το Twitter - Καθυστέρηση καταγγέλλει η οικογένεια

Newsroom

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στους οικείους νεαρού σκιέρ η είδηση του θανάτου του. Ο 21χρονος πρωταθλητής ορειβασίας έχασε τη ζωή του την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, όταν έπεσε σε χαράδρα 300 μέτρων ενώ έκανε ορειβατικό σκι στα Τζουμέρκα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο 21χρονος δεν έχασε τη ζωή του από τραύματα που προκλήθηκαν από την πτώση, όμως η παραμονή του για τέσσερις ώρες μέσα στο κρύο προκάλεσε σοκ στον οργανισμό του και τελικά πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι γονείς του, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί του κατά την ορειβασία, έμαθαν ότι ο γιος τους τελικά έχασε τη μάχη από την ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο Twitter.

«Τον κρατούσε ο πατέρας του ζεστό»

Πατέρας και γιος ξεκίνησαν με μία ομάδα για ορειβατικό σκι στην περιοχή Καταρράκτης. Γύρω στις 13:00 ο 21χρονος έπεσε σε χαράδρα βάθους 300 μέτρων, ενώ έκανε μία κατάβαση. Ο πατέρας του και ακόμα ορειβάτες έφτασαν δίπλα του μετά από σαράντα λεπτά. Άμεσα ειδοποίησαν το 112 και ζητήθηκε συνδρομή ελικοπτέρου για τη μεταφορά του.

Η αδελφή του άτυχου σκιέρ όμως σημειώνει ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. «Τον βρήκε ο πατέρας του αρκετά γρήγορα, τον κρατούσε ζεστό. Είχε τις αισθήσεις του για αρκετή ώρα και μετά από τρεις ώρες που ήταν εκεί και περίμενε μετά δεν είχε ούτε τις αισθήσεις του ούτε τίποτα, του κάνανε μαλάξεις και περιμένανε το ελικόπτερο. Είχε έρθει ένα πρώτα και δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο και μετά από αυτό περιμένανε και κάποια άλλη ώρα μέχρι να έρθει το επόμενο ελικόπτερο έτσι ώστε να γίνει η διάσωση» σημείωσε η αδερφή του ορειβάτη στο Star.

«Ένα ελικόπτερο για να σηκωθεί από την Αθήνα να έρθει στα Γιάννενα θέλει δύο ώρες πτήση και αν θυμάμαι καλά μισή ώρα προετοιμασία… 2,5 ωρές είναι πολλές για μια ανθρώπινη ζωή» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Ηπείρου.

Το χρονικό της διάσωσης

Σύμφωνα με το Star, υπήρξε σημαντική καθυστέρηση κατά τη διάρκεια της διάσωσης.

  • Στις 13:00 οι ορειβάτες είδαν τον σκιέρ να πέφτει στη χαράδρα και άμεσα κάλεσαν το 112
  • Μετά από 40 λεπτά ο πατέρας του και 2 ακόμα ορειβάτες έφτασαν δίπλα του, είχε χτυπήσει στο κεφάλι και τα πόδια του.
  • Στις 17:10 έφτασε ελικόπτερο sicorski με γάντζο και σχοινί που καταφέρνει να απεγκλωβίσει το παιδί.
  • Στις 18:00 το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο και τον παρέλαβε ασθενοφόρο
  • Στις 18:10 ο 21χρονος έφτασε στο νοσοκομείο.
Τζουμέρκαθάνατοςειδήσεις τώρασκιέρ