Ελλάδα|01.02.2022 19:24

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η έκθεση του ιατροδικαστή - Βρέθηκε το φονικό δρεπάνι - Στα ίχνη των δολοφόνων η αστυνομία

Newsroom

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) από χέρια αδίκτακτων φονιάδων. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο άτυχος νεαρός έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθώς χτυπήθηκε με βαρβαρότητα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο θάνατος του 19χρονου φίλου του Άρη προήλθε μεν από το μαχαίρωμα που τον τραυμάτισε θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία, ωστόσο υπέστη και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τη μανία των χτυπημάτων που δέχθηκε, και τα οποία θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν αιτία θανάτου. Πρόκειται για στοιχεία που σοκάρουν ως προς το μένος των αδίκτακτων δολοφόνων, οι οποίοι πραγματοποίησαν την αποτρόπαια επίθεση χτυπώντας με βαρβαρότητα το θύμα και την παρέα του.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία «ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή». Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 τα ξημερώματα της Τρίτης καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε την αστυνομία.

Στα ίχνη των δολοφόνων η αστυνομία

Όπως σημειώθηκε στο ρεπορτάζ του Mega, οι έρευνες της αστυνομίας δεν γίνονται στα τυφλά. Οι Αρχές περιμένουν να συνέλθουν οι τραυματίες προκειμένου να δώσουν στοιχεία για την υπόθεση, ενώ έχει συλλεχθεί και οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής. Ήδη πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού. Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα. Από την Ελληνική Αστυνομία δίνονται διαβεβαιώσεις τις τελευταίες ώρες πως η σύλληψη των εμπλεκόμενων στη δολοφονία είναι θέμα χρόνου καθώς έχουν στοιχεία που βοηθούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Βρέθηκε το φονικό δρεπάνι

Στο μεταξύ, το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, βρέθηκε το φονικό όπλο της θανατηφόρας επίθεσης. Το δρεπάνι (!) εντοπίστηκε από περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

ΑρηςδολοφονίαΘεσσαλονίκηΆλκης Καμπανόςοπαδοίοπαδική βία