Ελλάδα|02.02.2022 16:51

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του 23χρονου δράστη - Έρχονται νέες συλλήψεις

Newsroom

Μετά τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη,  οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να βρουν και τους υπόλοιπους χούλιγκαν που βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητα τα οποία σταμάτησαν μπροστά στον 19χρονο και στους φίλους του και τους επιτέθηκαν απλώς επειδή υποστήριζαν διαφορετική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ημέρα οι αρχές θα προχωρήσουν σε τουλάχιστον δύο ακόμα συλλήψεις. Ταυτόχρονα, θέλουν να αποσπάσουν και την ομολογία του φερόμενου ως δράστη. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως μετέδωσε στο OPEN, η Μίνα Καραμήτρου τα στοιχεία που έχει η ΕΛΑΣ για την ενοχή του είναι ισχυρά. Ο δράστης, που έκοψε την μηριαία αρτηρία του θύματος με μικρό δρπεπάνι, έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, ενώ έχει αναγνωριστεί και από φίλο του Άλκη, ο οποίος είναι ένα από τα δύο άτομα που παραμένουν στο νοσοκομείο μετά τη δολοφονική επίθεση

Ποιος είναι ο 32χρονος φερόμενος ως δολοφόνος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος δράστης είναι 23 ετών αλβανικής καταγωγής και σεσημασμένος. Ο 23χρονος θα οδηγηθεί την Πέμπτη ενώπιον των δικαστικών αρχών. Για το γεγονός της σύλληψης ενημέρωσε απευθείας τον πρωθυπουργό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της», τονίζει σε μήνυμά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη», συνεχίζει στο μήνυμα του ο κ. Θεοδωρικάκος.  

Ο συλληφθείς είναι ανάμεσα στα άτομα που είχαν προσαχθεί. Η αστυνομία είχε εντοπίσει τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι δράστες και επιδεθήκαν στα παιδιά στην Χαριλάου. Οι κάμερες είχαν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών, όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Ο άνδρας είναι σεσημασμένος και σύμφωνα με το Mega, έχει συλληφθεί το 2019 για επίθεση με μαχαίρι σε οπαδούς και σε βάρος του εκκρεμεί δίκη.

Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον 19χρονο

Στο μεταξύ, στη Βέροια τελέστηκε η κηδεία του αδικοχαμένου 19χρονου. Δεκάδες πολίτες έσπευσαν στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, στο κοιμητήριο της Βέροιας προκειμένου να αφήσουν λίγα λουλούδια και να αποχαιρετήσουν τον Άλκη ενώ δίπλα στους γονείς και στην αδερφή του βρέθηκαν φίλαθλοι του Άρη αλλά και άλλων ομάδων της Θεσσαλονίκης.

ειδήσεις τώραδράστηςΘεσσαλονίκησύλληψηαστυνομίαδολοφονίαΆλκης Καμπανός