Ελλάδα|06.02.2022 19:19

Καλάβρυτα: Εικόνες που κόβουν την ανάσα από την πλαγιά όπου σκοτώθηκαν οι τρεις αναρριχητές

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αναρριχητές που αναζητούνταν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος, δείχνουν πως εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα δεν υπήρχαν περιθώρια σωτηρίας.

Οι τρεις αναρριχητές, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πατρών και έμπειροι κατά πληροφορίες ορειβάτες, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου. Ο συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου καθώς το αυτοκίνητό τους εξακολουθούσε να παραμένει στο πάρκινγκ του Κέντρου ενώ οι συνεχείς κλήσεις προς το κινητό που είχαν δώσει ως τηλέφωνο επικοινωνίας, δεν είχαν ανταπόκριση.

Πρόκειται για τους Παναγιώτη Τέκο, Γιάννη Τορέλλι και τον Θανάση Σωτηρόπουλο. Σύμφωνα με το korinthostv.gr ο πρώτος είναι μόνιμος κάτοικος Πάτρας και προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία. Ο Γιάννης Τορέλλι είναι γνωστός στο ορειβατικό κίνημα της Πάτρας, ενώ ο Θανάσης Σωτηρόπουλος είναι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών.

Οι τρεις φίλοι προσπαθούσαν να βρουν πάγο για να σκαρφαλώσουν, εκτός των ορίων του χιονοδρομικού κέντρου. Δεν τα κατάφεραν, καθυστέρησαν και κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα που τους στέρησε τη ζωή.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους είχε στηθεί από τα χαράματα της Κυριακής, στις οποίες συμμετείχαν και δυο ελικόπτερα του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης και της Πυροσβεστικής, στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή επιχειρούσαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά και χιονοδρόμοι-στελέχη του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων.

Οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Εντόπισαν τις σορούς των θυμάτων και αμέσως μετά άρχισαν να φωτογραφίζουν το σημείο.

ορειβάτεςΚαλάβρυτααναρρίχησηειδήσεις τώρα