Ελλάδα|06.02.2022 22:00

Δολοφονία Άλκη: Στους 8 οι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη - Δύο ακόμα συλλήψεις ανακοίνωσε η αστυνομία

Newsroom

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ακόμα δύο συλλήψεις μετά τη μεγάλη επιχείρηση που έλαβε χώρα την Κυριακή με τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων να ανέρχεται στους 8 και να αναζητούνται ακόμα δύο άτομα.  

Από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή προέκυψαν 10 εντάλματα σύλληψης εκ των οποίων έχουν εκτελεστεί τα 8 ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει συλληφθεί από τα μέσα της εβδομάδας και ο 23χρονος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις τελευταίες συλλήψεις

«Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης.

Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Αρχικά οι Αρχές ανακοίνωσαν 4 συλλήψεις και 10 εντάλματα από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα 8 συνολικά και έτσι αναζητούνται ακόμα δύο άτομα. 

Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλος για την δολοφονία του Άλκη

«Η έρευνα για την δολοφονία του 'Αλκη θα φτάσει μέχρι το τέλος και οι ένοχοι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη… Πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», δήλωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή νέες συλλήψεις για την δολοφονία του 19χρονου 'Αλκη στου Χαριλάου, από την Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, εκδόθηκαν 10 εντάλματα σύλληψης και αρχικά συνελήφησαν τέσσερις από τους εμπλεκόμενους.

Αμέσως μετά ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου 'Αλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. 'Αμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα για τη βία στον αθλητισμό

Παράλληλα για αύριο Δευτέρα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα. Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη έχει κινητοποιήσει τις Αρχές και την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες και στόχος είναι να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο.

αστυνομίασυλλήψειςΘεσσαλονίκηΕΛΑΣδολοφονίαειδήσεις τώρα