Ελλάδα|07.02.2022 07:58

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Σε ανακριτή και εισαγγελέα οι 9 συλληφθέντες

Newsroom

Ενώπιον των δικαστικών αρχών οδηγούνται σήμερα οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του σε τυφλή οπαδική ενέδρα τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν οι οκτώ που συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο ένατος κατηγορούμενος, ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο, θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Αναζητούν άλλους δύο

Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης αναζητούν δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός ο οποίος έχει διαφύγει στην πατρίδα του και υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Με δήλωσή του, μόλις έγιναν γνωστές οι συλλήψεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε την «άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία». Ο υπουργός σημείωσε πως πρέπει «να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Θεσσαλονίκησυλλήψειςειδήσεις τώραδολοφονίαΆλκης Καμπανός