Ελλάδα|09.02.2022 19:52

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι δύο - Τι ισχυρίστηκαν

Τίμος Φακαλής

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά από σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι δυο συλληφθέντες κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ο 20χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Έλληνας που επέβαιναν στο λευκό αυτοκίνητο μάρκας Σιτροέν πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Έπειτα από μαραθώνια απολογία, η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε:

«Ήμουν εκεί και συνεπλάκη με τον έναν εκ των παιδιών. Με αυτόν που είχε κράνος και όχι με τον θανόντα. Με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα δυο φορές στο πόδι με το μαχαίρι».

«Δεν ξέρω πώς θα ζήσω από δω και πέρα»

Στην απολογία του ο 21χρονος Έλληνας ισχυρίστηκε: «Βγαίνω από το αυτοκίνητο και βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα και επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Έχω μετανιώσει και δεν ξέρω πως θα ζήσω από δω και πέρα γνωρίζοντας αυτού που έχει συμβεί».

Ο δικηγόρος του 21χρονος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Εντολή για λήψη DNA

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ethnos.gr, διάταξη προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος DNA στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε η ανακρίτρια ζητώντας να συγκριθεί με γενετικό υλικό που εντοπίστηκε σε πειστήρια που έχουν κατασχεθεί από την Ελληνική Αστυνομία.

Αφορμή για τη διάταξη ήταν το αίμα που βρέθηκε στην πόρτα του αυτοκινήτου του, μάρκας Citroen. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, γενετικό υλικό πρόκειται να ληφθεί από όλους τους συλληφθέντες προκειμένου να φανεί σε ποιον ανήκει.

ΘεσσαλονίκηΆλκης Καμπανόςδράστεςδολοφονίαειδήσεις τώρα