Ελλάδα|11.02.2022 14:15

Novartis: Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε και πήρε η Ελένη Τουλουπάκη

Σοφία Φασουλάκη

Προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου ζήτησε και πήρε η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Η εισαγγελική λειτουργός, θα απολογηθεί για τις κατηγορίες που τη βαρύνουν σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis στις 2 Μαρτίου, κατηγορίες που δε δέχεται και απέκρουσε προ ημερών με δήλωση που διένειμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η κ. Τουλουπάκη, κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, με ηθικό αυτουργό τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και μία σειρά πλημμεληματικών πράξεων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελική λειτουργός από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται ενώ σε πρόσφατη δήλωση της έκανε λόγο σε πιέσεις και επιθέσεις με στόχο να μην προχωρήσει η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία. Η κ. Τουλουπάκη αναφέρθηκε σε καταπάτηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και διάκρισης εξουσιών επισημαίνοντας πως δεν υπέκυψε σε πιέσεις. Μάλιστα, χαρακτήρισε «τίτλο τιμής» την κλήση της σε απολογία σημειώνοντας: «Δεν φοβάμαι τίποτα».