Ελλάδα|14.02.2022 09:00

Πάτρα: Οι εξετάσεις που θα βοηθήσουν στη λύση του μυστηρίου με τον θάνατο των τριών παιδιών - Τι λένε οι γονείς

Newsroom

Έρευνα ξεκινά η ΕΛΑΣ για τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια. Εισαγγελικές αρχές και αστυνομία κινούνται προς πάσα κατεύθυνση για να εξιχνιάσουν το μυστήριο με τις τρεις μικρές αδερφές που έχασαν τη ζωή τους αιφνίδια, από ανεξήγητα αίτια.

Σύμφωνα με το pelop.gr, σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών έχει παίξει η προγιαγιά τους, θεία του πατέρα τους, η οποία τα λάτρευε και πολλές φορές τα κρατούσε στο σπίτι της όσο οι γονείς τους είχαν δουλειές. Η ηλικιωμένη γυναίκα, όπως και όλοι οι συγγενείς του τραγικού πατέρα είναι σε σόκ από τις εξελίξεις. Οι γονείς των κοριτσιών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μαζί την τραγωδία.

Ο πατέρας, που υπήρξε εύζωνας στην προεδρική φρουρά και ποδοσφαιριστής, αναζητά τα αίτια του κακού. Η μητέρα των κοριτσιών, ζητά να ολοκληρωθεί η έρευνα. Η ίδια έχει σπουδάσει νοσηλευτική και παρακολουθήσει σεμινάριο εγκληματολογίας, ενώ έχει τιμηθεί γιατί, ως διαιτητής, έσωσε ποδοσφαιριστή από τραυματισμό παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες.

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι «κάτι συνέβη» και στα τρία κορίτσια, αποδίδοντας τους θανάτους τους, πιθανόν σε κάποιο γονίδιο ή ακόμα και σε ιατρικό λάθος. «1% δίνουν πιθανότατα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία δίνουν αυτοί οι άνθρωποι» ανέφερε γυναίκα συγγενής του πατέρα. Οι αρχές, ωστόσο, είναι προβληματισμένες από το την πιθανότητα το ιατρικό λάθος να συνέβη και στα τρία παιδιά της οικογένειας. Κάποιοι δηλώνουν ότι υπάρχει πιθανότητα, έστω για το ένα παιδί της οικογένειας να έχασε τη ζωή του από αυτά τα αίτια. Όσον αφορά τον γονιδιακό έλεγχο, καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου Πατρών εξήγησε ότι «αν ο γονιδιακός έλεγχος έδειχνε κάτι, τότε θα ήμασταν σίγουροι ότι κάτι υπάρχει. Αν δε δείξει όπως τώρα, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι».

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται οι ιατρικοί φάκελοι των τριών κοριτσιών, και οποιεσδήποτε καταγραφές μπορεί να υπάρχουν από άλλες κρατικές αρχές, σε συνδυασμό και με αναρτήσεις στα social media, κατά την τελευταία διετία, ατόμων σχετιζόμενων με την υπόθεση. Ακόμα, εξετάζονται και περιστατικά στο εξωτερικό που έχουν ομοιότητες με την υπόθεση στην Πάτρα και εξιχνιάστηκαν από τις τοπικές αρχές.

Καταθέσεις θα δώσουν, αυτή την εβδομάδα, επιστήμονες που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση ενώ οι γονείς των παιδιών αναμένεται να κληθούν τελευταίοι. Ειδικό βάρος δίνεται από τους ειδικούς στην κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος είχε δηλώσει το παιδί ήταν «ασφαλές» με βηματοδότη και απινιδωτή.

Κλειδί ο θάνατος της 9χρονης

Σύμφωνα με την  εφημερίδα «Πελοπόννησος», το ενδιαφέρον των ερευνητών της αστυνομίας εστιάζεται στον τελευταίο θάνατο που χτύπησε την οικογένεια – αυτόν της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στα τέλη Ιανουαρίου. Ο θάνατος φαίνεται να σχετίζεται με ανακοπή καρδιάς, ωστόσο έχει ιδιόμορφες, δραματικές ομοιότητες με τους θανάτους των δύο αδελφών της.

Οι αστυνομικές αρχές δηλώνουν πως πλέον αποτελεί στοίχημα για εκείνους να δοθούν απαντήσεις σε σχέση με τις πραγματικές αιτίες θανάτου των παιδιών και να «φύγει εντελώς» από τον φάκελό τους η «απροσδιοριστία». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν δεν πρόκειται για εξάντληση του νόμου των πιθανοτήτων ή για κάτι που δεν αντελήφθησαν δεκάδες επιστήμονες που ασχολήθηκαν με καθένα από αυτά τα συμβάντα, τότε μπορεί να υπάρχει δυστυχώς μια σκόπιμη ενέργεια.

Κρίσιμες θεωρούνται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί όχι μόνο γιατί έχασε την ζωή της, αλλά και γιατί είχε την ανακοπή πριν από ένα χρόνο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, γεγονός που την οδήγησε στη συνέχεια στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου.

ειδήσεις τώρααστυνομίακορίτσιαΠάτραπαιδιάθάνατοι