Ελλάδα|14.02.2022 13:12

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Από τις 8:30 το πρωί ο «Ντίνος» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση – Απολογείται ο 20χρονος που διέφυγε

Τίμος Φακαλής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία στην 7η ανανακρίτρια του 20χρονου που εμπλέκεται στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπάνου. Ο 20χρονος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Στο μεταξύ από τις 8:30 το πρωί βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ο 20χρονος οδηγός του γκρι Polo που αναζητούνταν από τις Αρχές. Ο 20χρονος παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές σχετικά με την εμπλοκή του στην δολοφονία του Άλκη.  Μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του και αναμένεται αύριο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Ο «Ντίνος», σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας δεν κατέβηκε ποτέ από το αυτοκίνητο, αλλά μετέφερε με το αυτοκίνητό του 3 από τους δράστες στο σημείο της επίθεσης

«Δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του «Ντίνου». Όπως σημειώνει η οικογένεια, ο 22χρονος δεν συμμετείχε στο επεισόδιο με κανέναν τρόπο. Μέσω της οικογένειάς του ο 12ος συλληφθείς δηλώνει συγκλονισμένος και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Άλκη.

Τι θα υποστηρίξει ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Ο 20χρονος θα παρουσιάσει τη δική του θέση για το φονικό επεισόδιο. Μέσω του συνηγόρου του είχε περιγράψει τον δικό του ρόλο ως «περιφερειακό».

«Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», φέρεται να είναι η θέση που διατυπώνει.

Θεοδωρικάκος: Ολοκληρώθηκε η έρευνα

«Η Ελληνική Αστυνομία και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή και τη σύλληψη του δωδέκατου εμπλεκόμενου στη δολοφονία του Άλκη στην Θεσσαλονίκη.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Με τη σύλληψη και του δωδέκατου υπόπτου για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνα της.

Όλοι γνωρίζουν με αφορμή και αυτό το τραγικό πραγματικά περιστατικό ότι η Ελληνική Αστυνομία και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Τώρα πλέον, είναι υπόθεση όλων μαζί, του Κράτους, της Πολιτείας, των αθλητικών παραγόντων, των ίδιων των φιλάθλων να βάλουμε οριστικό τέλος στη βία και το χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ’ τα γήπεδα».

δολοφονίαΆλκης Καμπανόςοπαδική βίαειδήσεις τώραΘεσσαλονίκη