Ελλάδα|16.02.2022 16:43

Κορονοϊός - Μέτρα: «Ναι» στην αύξηση χωρητικότητας στα γήπεδα και τις σχολικές εκδρομές

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Το «πράσινο» φως έδωσαν οι ειδικοί για απελευθέρωση των μέτρων που επιβλήθηκαν για τον κορονοϊό στην τακτική τους συνεδρίαση, στην οποία παρέστη και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, μετά το αίτημα της κυβέρνησης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άρση μέτρων και να εγκρίνουν τους όρθιους στην εστίαση και την ψυχαγωγία. Ωστόσο υπήρξαν και σοβαρές αντιρρήσεις.

Σε ό,τι αφορά στα γήπεδα, οι ειδικοί έδωσαν το «πράσινο» φως για την αύξηση της πληρότητας στο 50% από 10% που είναι σήμερα. Εκτιμούν άλλωστε πως πρόκειται κυρίως για εξωτερικούς χώρους όπου τα μέτρα και οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν από τις ομάδες.

Παράλληλα, η ομάδα των επιστημόνων έδωσε έγκριση ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κάνουν και πάλι σχολικές εκδρομές, κάτι που έχουν στερηθεί δεόντως τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας.

Για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σημείωσαν πως αυτή την ώρα δεν πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις, αλλά συμφωνούν σαν γίνονται κάποιες Αποκριάτικες εκδηλώσεις με περιορισμένη συμμετοχή και μόνο με εμβολιασμένους εάν είναι σε κλειστούς χώρους.

Τα μέτρα που εισηγήθηκε η επιτροπή

  • Να αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα στο 50%. Σήμερα στα γήπεδα επιτρέπεται η κάλυψη μόνο σε ποσοστό 10% και με όριο τα 1000 άτομα. Πρόκειται για ένα μέτρο στο οποίο οι ειδικοί φαίνεται ότι δεν έχουν αντίρρηση καθώς θεωρούν ότι είναι συνήθως εξωτερικοί χώροι συνεπώς μπορούν οι ομάδες να τηρήσουν τα μέτρα για τους φιλάθλους τους.
  • Να επιστρέψουν οι σχολικές εκδρομές από την 1η Μαρτίου ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κοινωνικοποιηθούν. Άλλωστε οι εκδρομές είχαν απαγορευθεί το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας και υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ζήσει καν αυτήν τη μαθητική εμπειρία.
νέα μέτραειδήσεις τώραγήπεδαεκδρομέςμέτρα κορονοϊόςσχολείαΚορονοϊός