Ελλάδα|18.02.2022 09:46

Φωτιά σε πλοίο κοντά Κέρκυρα: Καρέ – καρέ η μεταφορά του τραυματία επιβάτη στην Κέρκυρα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Copyright: Intime
Copyright: Intime
Copyright: Intime
Copyright: Intime
Copyright: Intime
Copyright: Intime

Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ερεικούσας στα ανοιχτά της Κέρκυρας μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται καρέ – καρέ η μεταφορά ενός τραυματία, με τη βοήθεια των ανδρών και γυναικών του λιμενικού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ιταλό επιβάτη, ο οποίος μεταφέρθηκε με πλωτό του λιμενικού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ η ζωή του δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του Λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής και σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.  Οι φλόγες φαίνεται να ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από το 3ο κατάστρωμα, όπου ήταν παρκαρισμένα φορτηγά και αυτοκίνητα, ωστόσο τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Στην πρώτη καταμέτρηση των επιβατών του πλοίου Euroferry Olympiα, φαίνεται πως υπάρχουν 11 άτομα που αγνοούνται, όπως μετέδωσε στο OPEN η Γεωργία Γαρατζιώτη. Οι υπεύθυνοι περιμένουν με αγωνία τα πλοία που παρέλαβαν τους επιβάτες και το πλήρωμα να φτάσουν στο λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να γίνει η αναλυτική καταμέτρηση όλων όσων ήταν στη λίστα του πλοίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φτάσουν στην Κέρκυρα, γύρω στις 11 το πρωί.

φωτιάΚέρκυραειδήσεις τώραεπιβάτηςπλοίοEuroferry OlympiaΗγουμενίτσα