Ελλάδα|18.02.2022 13:58

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Από το γκαράζ νούμερο τρία ξεκίνησε η φωτιά - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Newsroom

Από το γκαράζ νούμερο τρία ξεκίνησε η πυρκαγιά στο πλοίο Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi. Ο καπετάνιος του πλοίου άμεσα έδωσε εντολή εκκένωσης καθώς η φωτιά φούντωσε γρήγορα, ωστόσο το θρίλερ για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους επιβάτες συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τη φωτιά 

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της τονίζει, ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση επιβατών 

Οι επιβάτες του πλοίου που έχουν διασωθεί μίλησαν για το πώς βίωσαν τις στιγμές μεγάλης έντασης, που ξεκίνησαν από τη στιγμή που το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς.

Οι εικόνες που δείχνουν τους επιβαίνοντες να έχουν συγκεντρωθεί πάνω στο κατάστρωμα και προσπαθούν να διαφύγουν από το πλοίο είναι συγκλονιστικές. Τυλίχθηκαν με τις ειδικές κουβέρτες και περίμεναν να έρθει η σειρά τους να επιβιβαστούν στις σωσίβιες λέμβους την ώρα που η φωτιά ξεκίνησε να φουντώνει.

Επιβάτες και πλήρωμα επιβιβάστηκαν σε δύο σωστικές λέμβους που συνολικά χωρούσαν 150 άτομα η κάθε μία και από εκεί ανέβηκαν στα σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής που έφταναν στο σημείο. Όπως επισημαίνουν οι μάρτυρες η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ του πλοίου όμως ακόμα η αιτία δεν έχει διευκρινιστεί.

Αρχικά το πλήρωμα προσπάθησε με τον εξοπλισμό που διέθετε να σβήσει την φωτιά, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και σύντομα ο κωδικός «Mayday, Mayday» ήχησε στον αέρα και η εκκένωση άρχισε. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και άλλα σκάφη της ελληνικού λιμενικου και της ιταλικής ακτοφυλακής καθώς και εναέρια μέσα.

πυρκαγιάειδήσεις τώραΚέρκυραπλοίοEuroferry Olympiaφωτιά