Ελλάδα|27.02.2022 11:42

Πόλεμος Ουκρανία: Απομακρύνονται 80 ομογενείς από το χωριό Σαρτανά για τη Μαριούπολη

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και κάποια ώρα η απομάκρυνση 80 ομογενών από το χωριό Σαρτανά προς τη Μαριούπολη στην Ουκρανία. Όπως μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη στο OPEN TV, o γενικός πρόξενος της Μαριούπολης ενημέρωσε πως ο δήμαρχος του χωριού ζήτησε την εκκένωση για να είναι ασφαλείς οι πολίτες.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια και στους πρόξενους Μαριούπολης και Οδησσού για τις εξελίξεις με τους ομογενείς.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη ενημέρωσε ότι ο Δήμαρχος του χωριού Σαρτανά ζήτησε από τον πληθυσμό του χωριού να το εκκενώσει και να μετακινηθεί στην Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε στους ανωτέρω την ευγνωμοσύνη του για το έργο που συντελούν και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, δεδομένου ότι η ασφάλεια και η προστασία των Ελλήνων πολιτών και Ομογενών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη χώρα μας.

Παρούσα στην τηλεδιάσκεψη ήταν και η Πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό της υποδοχής πολιτών που έρχονται στην Μολδαβία και την Ρουμανία από την Ουκρανία.

ειδήσεις τώραΝίκος ΔένδιαςπόλεμοςΟυκρανίαΡωσία