Ελλάδα|28.02.2022 18:19

Αττική Οδός: Ξεκινά η πληρωμή των 2.000 ευρώ στους δικαιούχους

Μαρία Λιλιοπούλου

Ξεκινά από την Τετάρτη 2 ή το αργότερο την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 η καταβολή της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ στους πρώτους δικαιούχους από το σύνολο των εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό την ημέρα της σφοδρής χιονόπτωσης στην Αττική κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Η Αττική Οδός ανακοίνωσε σήμερα ότι εντός των επόμενων ημερών θα εκκινήσουν οι διαδικασίες καταβολής του ποσού των 2.000 ευρώ στους πρώτους δικαιούχους. Ο παραχωρησιούχος του αυτοκινητοδρόμου, πάντως, δεν έχει ολοκληρώσει την εξέταση του συνόλου των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνουν τις 12.000. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η Αττική Οδός σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταχώρησης αιτημάτων στην ειδική ηλεκτρονική Πλατφόρμα Καταχώρησης Αιτημάτων για τα οχήματα που αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022 και σε συνεργασία με διεθνή χρηματοοικονομικό συμβουλευτικό οίκο, συνεχίζει την ενδελεχή εξέταση και αξιολόγηση του μεγάλου αριθμού αιτημάτων με στόχο την ταυτοποίηση των δικαιούχων και την εκκίνηση των διαδικασιών καταβολής του ποσού των 2.000 ευρώ σε αυτούς, εντός των επόμενων ημερών».

Η ανακοίνωση της εταιρίας λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των προστίμων συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ στην παραχωρησιούχο εταιρία και στην Αττικές Διαδρομές Α.Ε. από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το πόρισμα δεν είχε κοινοποιηθεί επίσημα στις δύο εταιρίες έως και την περασμένη Παρασκευή, ενώ αναμένεται προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά από νομικούς συμβούλους το ενδεχόμενο υποβολής προσφυγών ακύρωσης των προστίμων. 

αποζημίωσηεγκλωβισμένοιειδήσεις τώραΑττική Οδόςκακοκαιρία Ελπίδα