Συναγερμός από τον ΕΟΦ για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής (pic)
NewsroomΟ Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης των πορτογαλικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων Diet slim και PowerFite.
Tα προϊόντα παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής και δεν αποκλείεται να έχουν διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω διαδικτύου», αναφέρει ο Οργανισμός.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκε από την αρμόδια Αρχή της Πορτογαλίας, τα προϊόντα περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες φουροσεμίδη, φλουοξετίνη, βουπροπιόνη, σιβουτραμίνη, χωρίς αυτές να δηλώνονται στην επισήμανση. Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρων μη εγκεκριμένων προϊόντων ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
- Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: «Πυρετός» συσκέψεων για τις επόμενες κινήσεις - Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα
- Σοκ στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 9χρονος μετά από επικίνδυνο challenge σε σχολείο - Κατάπιε φάρμακα
- Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθαίρεσης Καρυστιανού», λέει η Βασάρα
- Αυτές είναι οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές αποτυχίες του 2025