Ελλάδα|05.02.2019 15:15

Καλαμαριά: Έρευνα από το τμήμα ρατσιστικής βίας για τον 12χρονο μαθητή

Τίμος Φακαλής

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το τμήμα ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον 12χρονο μαθητή ο οποίος αντιμετωπίζει  οξύ πρόβλημα με την προσαρμογή και ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας προκειμένου να καθορίσει με την σειρά της τον τρόπο παρέμβασής της. Οι συμμαθητές του 12χρονου διαμαρτυρήθηκαν και απείχαν από τα μαθήματά τους την περασμένη Παρασκευή  κατηγορώντας τον  για πρόκληση φθορών και σωματική βία.

Μιλώντας στο ethnos.gr o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Απόστολος Αποστολίδης τόνισε ότι  «η υπηρεσία μεριμνούσε, μεριμνά και θα μεριμνά λαμβάνοντας υπόψιν το καλό τόσο του ενός παιδιού όσο και των πολλών παιδιών». Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δευτέρα ο 12χρονος δεν παρακολουθεί τα μαθήματα του σχολείου.  

«Όλοι οι καθηγητές του σχολείου προσπαθούν να δώσουν λύση με κάθε τρόπο στο θέμα που έχει προκύψει. Κάνουν ότι είναι δυνατόν» είπε στο ethnos.gr ο δικηγόρος και γονέας του τμήματος Α2 όπου φοιτά το συγκεκριμένο παιδί Αντώνης Ευστρατιάδης

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ευστρατιάδης τονίζει ότι «κανείς δεν χαίρεται με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η οποία δεν οφείλεται σε ρατσισμό των πάντων, όπως ισχυρίζονται οι γονείς του μαθητού, αλλά στα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα που προκαλεί η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ του παιδιού τους ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου καθώς και η αντιμετώπιση των γονέων που θεωρούν ότι ο γιος τους μπορεί με τον τρόπο αυτό να ενταχθεί, επιτιθέμενος και υβρίζων καθημερινά καθηγητές και μαθητές, χωρίς φαρμακευτική αντιμετώπιση και εκπαίδευση σε ειδικό σχολείο που να μπορεί να τον αντιμετωπίσει κατάλληλα. Αναρωτήθηκε κανένας τι θα συμβεί, αν συμβεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός σε κάποιο παιδί;” αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του την οποία αναμένεται να καταθέσει με άλλους γονείς στον Εισαγγελέα. 

Καλαμαριάαστυνομίακατάληψημαθητήςσχολείο